MojWindows

Aktualizované 13.2.2018Microsoft už nižšie spomínaný termín pre konferenciu Build 2018 oficiálne potvrdil, registrácie budú spustené od 15. februára, cena vstupenky je stanovená na 2495 dolárov. Pre zvedavcov, ktorí sa nemôžu zúčastniť je tradične ponúkaný priamy prenos niektorých prezentácií, ktoré zvyknú preberať kľúčové informácie dotýkajúce sa aj bežného používateľa. 


Microsoft obvykle koncom roka zverejňuje podrobnosti o termíne svojej vývojárskej konferencie Build, no v prípade tohtoročnej akcie to doteraz nespravil a ešte nejaký ten čas zjavne chcel informácie udržať v tajnosti. To sa ale bohužiaľ nepodarilo, nakoľko známy technologický nadšenec s prezývkou WalkingCat dokázal oficiálnu pozvánku „vyhrabať“.

Na tej je uvedené, že Build 2018 bude prebiehať v termíne od 7. do 9.mája a hostiť ho bude opätovne mesto Seattle v štáte Washington. Hoci informácie, ktoré zvykne zverejňovať „WalkingCat“ sú v drvivej väčšine prípadov správne, stále je dobré brať ich s určitým nadhľadom.

Zatiaľ nie je známe, čomu presne sa bude Microsoft počas prezentácií venovať.  S ohľadom na doterajšie trendy ale môžeme očakávať informácie o ďalšom vývoji operačného systému Windows 10, vrátane prezentácie plánov pre Microsoft Edge, Office a Cortanu. Priestor by mohli taktiež dostať aj novinky pre platformu Windows Mixed Reality, či segment umelej inteligencie.

Načasovanie tohtoročnej konferencie Build 2018 je zaujímavé tým, že sa bude prekrývať s každoročnou konferenciou Google I/O, ktorá prebehne v termíne od 8. do 10. mája. Technologickí nadšenci sa tak môžu tešiť na týždeň prešpikovaný množstvom noviniek.

13.02.2018

+