MojWindows

Aplikácia „Asistent pre telefón“, ktorá dlhú dobu slúžila ako nástroj pre prepojenie smartfónov s počítačmi, ktoré využívajú operačný systém Windows 10, a následnú synchronizáciu obsahu z aplikácií a služieb Microsoftu sa už čoskoro dočká dôchodku.

Za týmto rozhodnutím stojí skutočnosť, že aplikácia ponúka len základné možnosti, ktoré už dávno prekonala funkcia prepojenia smartfónov priamo integrovaná vo Windows 10, kvôli čomu teda stratila svoje opodstatnenie.

Keď sa k tomu priráta nedávna expanzia prehliadača Microsoft Edge, či možnosť „Pokračovať na PC“ pre plynulý prechod medzi počítačom a smartfónom, nepredpokladá sa, že by aplikácia „Asistent pre telefón“ používateľom vôbec chýbala.

Aplikácia „Asistent pre telefón“ bola pôvodne vydaná v roku 2015 ako akási „príručka“ ako si  na smartfóne správne nastaviť služby a aplikácie z rozsiahleho portfólia Microsoftu, a to bez rozdielu mobilného operačného systému. Nechýbala samozrejme ani základná vec akou je prenos súborov, či dokonca zdieľanie odkazov na stiahnutie obsahu z digitálnych obchodov Google Play a App Store.

Náš tip
Využitie Asistenta pre telefón | Tipy
12.02.2018

+