MojWindows

Doplnené 24.1.2018

Začiatkom roka 2018 došlo k zverejneniu ďalšej série fotiek, na ktorých je prototyp hodiniek zapnutý. Z nových informácií sme sa však dozvedeli akurát to, že v tomto štádiu boli predinštalované  aplikácie – „Workout“, „GPS“, „Settings“ a vývojársky nástroj pre ladenie cez USB. Čiastočne sa tak potvrdzujú predošlé správy, že malo ísť o inteligentné hodinky zamerané na športovcov.


Microsoft sa rovnako ako každá z veľkých technologických spoločností každoročne pohráva s množstvom rôznych myšlienok ako vytvoriť niečo unikátne, čo by zákazníkov oslovilo. Vidieť sme mohli už množstvo patentov na vychytávky, ktoré sa finálnej verzie pre spotrebiteľov zatiaľ nedočkali, a možno ani nikdy nedočkajú.

To však neznamená, že vytvorený nebol nejaký ten prototyp, ktorý skôr, či neskôr vypláva na povrch. Za ostatné mesiace sa takto objavilo množstvo nikdy nevydaných smartfónov značky Lumia alebo tablet Surface Mini, ku ktorým sa teraz pripája poriadne chuťovka – inteligentné hodiny značky Xbox.

Správy o tom, že hodinky sú v príprave sa začali objavovať ešte v roku 2013. Microsoft sa do ich prípravy údajne pustil v reakcii na informácie o tom, že spoločnosť Apple chystá niečo ž tejto oblasti. Vtedy síce išlo o zákulisné informácie a dohady, no ako sa ukázalo neskôr, založené boli na pravde a na pulty dorazili Apple Watch.

Náš tip
Objednal si notebook, Microsoft mu poslal prototyp konzoly Xbox One

Ak sú informácie o hodinkách Xbox hodinkách správne, znamenalo by to, že práve pomocou nich si Microsoft chcel zabezpečiť svoj kúsok trhového koláča ešte pred prichádzajúcou konkurenciou. Nakoniec to ale dopadlo tak, že v roku 2014 na trh uviedol náramok Microsoft Band, do ktorého mal integrovať viacero funkcií, ktoré si najskôr vyskúšal v rámci tohto prototypu.

Príliš veľa technických podrobností o „Xbox hodinkách“ známych nie je. Obsahovať mali 1,5-palcovú dotykovú obrazovku s nešpecifikovaným rozlíšením, senzor pre meranie tepu, ako aj magnetický konektor pre prenos dát a nabíjanie. Špekulácie, ktoré kolovali pred rokmi hovorili o plánovanej podpore LTE pripojenia, či internom úložisku s kapacitou 6 GB.

Prepojenie so značkou Xbox môže naznačovať, že hodinky by predstavovali akési príslušenstvo pre hráčov, ktoré by mapovalo telesnú aktivitu pri hraní hier, no zároveň je rovnako možné, že Microsoft mal pre Xbox omnoho väčšiu víziu a značku chcel posunúť za hranice herného segmentu. Nech už bola realita akákoľvek, „Xbox hodinky“ sú rozhodne zaujímavým kúskom.

Náš tip
Keby Microsoft naplnil svoju víziu, Lumia 950 a 950XL mohli byť skutočné revolučné

24.01.2018

+