MojWindows

V Microsofte sa usilovne pracuje na nadchádzajúcej veľkej aktualizácii zatiaľ známej len pod kódovým označením „Redstone 4“, ktorá okrem počítačov ako obvykle dorazí aj na konzolu Xbox One. Aktuálne to ale vyzerá tak, že konzoloví hráči by sa medzitým mohli dočkať ešte jednej, o niečo menšej aktualizácie, ktorá prinesie zopár zaujímavých vylepšení.

Verejným testovaním prechádza už dlhšiu dobu a podľa označenia verzie „1802“ je jej dokončenie plánované na druhý mesiac roku 2018 – február. Práve na základe toho sa predpokladá, že nejde o „Redstone 4“, ktorá by mala doraziť až niekedy v apríli. Stále je tu ale šanca, že nakoniec pôjde o túto aktualizáciu, akurát bude pre konzoly vydaná podstatne skôr než to doteraz bolo zvykom.

Či už ide o „Redstone 4“ alebo nie, vďaka verejnému testovaniu je známy už značný počet noviniek, ktoré najbližšia aktualizácia pre Xbox One prinesie.

Scheduled Themes – striedanie svetlej a tmavej témy

Nová funkcia slúži na automatické prepínanie medzi svetlou a tmavou farebnou témou rozhrania konzoly Xbox One. Funguje to tak, že používateľ si pre témy nastaví konkrétny čas, kedy majú byť aktívne. Pokiaľ napríklad preferuje nočné hranie a chce lepšiu viditeľnosť, nastaví zapnutie svetlej témy napríklad na 19:00 a konzola o tomto čase automaticky tému prepne. Ak ráno zase preferuje tmavú tému, jej čas nastaví na 8:00 a konzola zariadi zvyšok. Prechod medzi témami si týmto spôsobom automatizuje.

Režim Do Not Disturb

Služba Xbox Live spája milióny hráčov po celom svete, umožňuje komunikovať, vyhľadávať parťákov na dobrodružstvá, či deliť sa o svoje herné úspechy. No práve kvôli tomu, že často prekypuje životom môže dochádzať k situáciám, kedy na hráča neustále vybiehajú rôzne upozornenia a rušia ho od toho, čo chce najviac – hrania. Pridaný preto bude nový režim „Do Not Disturb“, ktorý zablokuje všetky upozornenia na sociálne aktivity. Zobrazovať sa budú len potrebné systémové upozornenia a dosiahnuté Achievementy.

Lepší prehľad v Achievementoch

Práve pre hráčov, ktorí sa neustále ženú za ziskom bodov a dosiahnutím všetkých Achievementov je určené ďalšie vylepšenie – sekcia „Next Achievements“. Prostredníctvom nej si hráči môžu zobraziť a na základe rôznych kritérií triediť ešte nedosiahnuté herné úspechy. Achievementy je možné triediť napríklad podľa aktuálneho stavu plnenia, ich vzácnosti, bodovej odmeny a podobne. Nová sekcia pribudne v rozhraní Achievements, ktoré sa nachádza v hlavnom menu.

Mini Game Hubs

Sekcie Game Hubs dostupné pre Xbox One hry, predstavujú miesto, kde sú zoskupené všetky potrebné informácie ako oznámenia od tvorcov, príspevky hernej komunity a ďalší podobný obsah. Po novom sa k nim bude pristupovať priamo z hlavnej ponuky – Guide.

Sekcia Xbox Game Pass

Aktívnym predplatiteľom služby Xbox Game Pass bude v sekcii „My games & apps“ zobrazovaná samostatná sekcia „Xbox Game Pass“, prostredníctvom ktorej si budú môcť jednoducho vyhľadať a nainštalovať aktuálne dostupné hry.

Doplnené – Stav aktuálneho sťahovania v Guide menu

V novej aktualizácii bude do Guide menu pridaný prehľad o aktuálnom sťahovaní, pokiaľ nejaké práve prebieha. Zobrazovaný bude aktuálny stav a rýchlosť preberania. Pre tieto informácie bolo predtým potrebné prejsť priamo do položky ,,Queue“ v ponuke ,,My games & apps“, no po novom už len stačí stlačiť tlačidlo Xbox na gamepade. Po zvolení konkrétneho sťahovania dochádza k prechodu používateľa práve do spomínanej sekcie ,,Queue“, kde získa lepší prehľad vďaka ďalším podrobnostiam.

Ďalšie drobné vylepšenia

  • Systém triedenia komentárov bol upravený tak, aby na vrchu zobrazoval vždy najaktuálnejšie komentáre. Tie budú zároveň viditeľné aj priamo zo sekcie Activity Feed.
  • Pribudnú nové možnosti pre automatické vypnutie konzoly po určitej dobe neaktivity. Aktuálna ponuka vypnutia po jednej alebo šiestich hodinách bude vyplnená o vypnutie po dvoch, troch, štyroch a piatich hodinách.
  • Dlaždica pre prehľad o tom, čo ponúka služba Xbox Game Pass bude pridaná na spodok hlavnej ponuky – Guide. Po jej otvorení sa zobrazí náhodná hra z ponuky, do ktorej sa hráč môže pustiť.

Zdroj: WindowsCentral

30.01.2018

+