MojWindows

Hoci výrobcovia monitorov v ostatnej dobe zvyknú dbať na to, aby ich produkty mali čo najtenšie okraje, napriek tomu je pri používaní takzvaného multimonitorového riešenia stále viditeľná rušivá medzera. Dochádza k tomu hlavne v prípade, že obsah je zobrazovaný celistvo, teda súčasne naprieč všetkými monitormi, napríklad pri sledovaní filmov, či hraní hier. Do boja proti tomuto nedostatku sa rozhodla pustiť spoločnosť ASUS, ktorá na výstave CES 2018 predstavila svoje kreatívne riešenie vo forme produktu s názvom Asus ROG Bezel-free Kit.

Ide o dva plastové kryty so šošovkami, ktoré sú jednoducho upevnené medzi dvojicu monitorov a s využitím lomu svetla nielenže vizuálne odstránia predtým viditeľnú medzeru spôsobenú rámikmi, no priamo ju nahradia obrazom z okrajov spojených monitorov, čím vzniká dojem neprerušeného celku. Zatiaľ však nie je známe, či kvôli tomuto „roztiahnutiu“ časti obrazu nebude dochádzať k určitej deformácií alebo ďalším nežiadaným vizuálnym nedostatkom.

Sada bola síce prezentovaná na herných monitoroch z produktového radu RoG, no použiteľná by mala byť na celej škále dostupných monitorov, pričom pre dosiahnutie korektného výsledku je potrebné, aby mali totožnú veľkosť. Určená je navyše pre použitie so špecifickým uhlom medzi monitormi, konkrétne 130 stupňov, ktorý je podľa výrobcu prirodzene používaný práve pri konfiguráciách s trojicou monitorov. Na trhu sa má sada objaviť v prvom štvrťroku 2018, predajná cena zatiaľ nebola uvedená.

09.01.2018

+