MojWindows

Avizovaná možnosť kompletného obnovenia obsahu uloženého v službe OneDrive konečne dorazila medzi používateľov. Ako sa ale ukázalo, aspoň v momentálnej fáze, dostupná je len v rámci služby OneDrive for Business. Funkcia nesie názov „Files Restore“ a používateľovi umožňuje nahraté súbory obnoviť do ľubovoľného stavu, v akom sa nachádzali počas predošlých 30-tich dní.

Používateľ si tak spätne môže prezerať všetky vykonané zmeny, vrátane toho, kto a kedy ich do dotknutých súborov zaviedol. Funkcia bude rovnakým spôsobom fungovať aj na súboroch, ktoré boli z úložiska odstránené, no podmienkou je to, aby neboli vymazané napevno, no len presunuté do zložky „Kôš“.

Na základe zverejneného prehľadu vyzerá práca s funkciou jednoducho a zoznamy zmien pôsobia dostatočne informatívne. Microsoft pri prvotnom predstavení funkcie vyzdvihoval jej efektívnosť pri obnovovaní súborov obetí napadnutých takzvaným „ransomvérom“. To, či novinka dorazí aj k bežným používateľom služby OneDrive zatiaľ nie je známe. Rozhodne by to ale potešilo.

Zdroj:Microsoft

24.01.2018

+