MojWindows

Na sklonku minulého roka sme konečne videli prvé reálne kúsky takzvaných „Always Connected“ zariadení, ktoré využívajú procesory architektúry ARM v kombinácii s plnohodnotným operačným systémom Windows 10, hoci v edícii  S. Počas výstavy elektroniky CES 2018 sa k výrobcom HP a ASUS konečne pripojilo aj Lenovo so svojim vlastným produktom Miix 630.

Ide o zariadenie typu 2v1, teda tablet s odnímateľnou klávesnicou. Rovnako ako predošlé produkty z tejto kategórie aj tu nájdeme Snapdragon 835, sprevádzaný 4 alebo 8 GB operačnej pamäte a 64 až 256 GB vnútorného úložiska.

Vo výbave nájdeme čítačku microSD kariet, audio jack, jeden konektor USB-C, dvojicu fotoaparátov s rozlíšeniami 13 a 5 Mpx. Nechýba ani Wi-Fi, Bluetooth 4.2, či dokonca podpora pre Windows Hello pre prihlasovanie pomocou tváre používateľa.

Lenovo pri svojom hybride stavilo na pasívne chladenie, čo umožňuje nízka energetická náročnosť samotného čipu, dotykový displej s 12,3-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 1920 x 1080 pixelov.

Na ovládanie je k dispozícii aj stylus schopný rozpoznávať 1024 stupňov tlaku, ktorý je možné pripnúť ku klávesnici. Má pritom ísť o štandardnú súčasť balenia, čo platí aj pre podsvietenú klávesnicu, ktorá, ako to býva pri zariadeniach typu 2v1 plní aj úlohu ochrany pre obrazovku, či stojanu.

Za základný model si Lenovo pýta 800 dolárov, pričom zariadenie sa má v predaji objaviť v druhom štvrťroku. Okrem predajnej ceny môže záujem zo strany potencionálnych zákazníkov ovplyvniť aj skutočnosť, že v druhej polovici roka sa očakáva predstavenie prvých zariadení s výkonnejším procesorom Snapdragonom 845.

Aj v prípade Miix 630 však máme dostať štandardné prednosti „Always Connected“ zariadení. Ide o dlhú výdrž batérie pohybujúcu sa na úrovni 20-hodín, okamžité prebúdzanie, ako aj rozšírenú konektivitu vďaka LTE modemu.

16.01.2018

+