MojWindows

Na veľtrhu CES 2018 Lenovo uviedlo novú dokovaciu stanicu, ktorá obsahuje grafickú kartu Nvidia GTX 1050 a pre pripojenie využíva rozhranie Thunderbolt 3. Nový „grafický dok“ nesie názov Lenovo Thunderbolt 3 Graphics Dock, určený je primárne pre vybrané notebooky z dielne svojho čínskeho výrobcu, hoci podporovať by mal aj iné značky, a v praxi umožňuje pripojenie až troch 4K displejov a množstva príslušenstva.

Lenovo avizuje, že pomocou novinky chce čiastočne pomôcť nástupu virtuálnej a rozšírenej reality Windows Mixed Reality aj na zariadeniach, ktoré obsahujú len integrovanú grafickú kartu a zážitok by tam nebol práve ideálny. Použitá grafická karta má virtuálnu platformu zvládať v stabilných 90 snímkach za sekundu. V moderných hrách však veľké zázraky určite očakávať netreba.

Konektorová výbava doku pozostáva z dvojice USB 3.0, jedného USB 2.0, audio jacku, gigabitového ethernetu, dua DisplayPort 1.3 a jedného HDMI 2.0.  Po prepojení tak používateľ môže pridať aj celú škálu rozličných periférií a navyše okrem toho, že získava dodatočných grafický výkon, dochádza aj napájaniu jeho notebooku.

Lenovo plánuje svoj grafický dok predávať za 400 dolárov, podrobnosti o dostupnosti zatiaľ neboli zverejnené.

10.01.2018

+