MojWindows

Takzvané streamovanie hier, z jedného zariadenia na druhé nie je ničím novým. Dokonca aj samotný Windows 10 umožňuje vzdialené pripojenie ku konzole Xbox One a do hrania sa tak na diaľku pustiť z počítača. Potrebnú výpočtovú prácu odvádza konzola, zatiaľ čo vy sa pohodlne hráte aj na málo výkonnom zariadení. Do tejto oblasti sa podobným spôsobom najnovšie rozhodla zavŕtať aj spoločnosť HP.

Základná myšlienka stojaca v pozadí pripravovanej funkcie je jasná – majiteľmi zariadení OMEN sú hráči, a tí chcú mať prístup k svojim herným knižniciam odkiaľkoľvek, napríklad aj keď sú na cestách. Prenášať stolný počítač, či dokonca robustnejší herný notebook nemusí byť práve ideálne, a tu má prísť na rad práve OMEN Game Stream, pomocou ktorej budú môcť výkon svojho stroja na hranie využiť vzdialene, a to kedykoľvek a kdekoľvek.

Samozrejme za predpokladu, že budú mať prístup k dostatočne rýchlemu internetovému pripojeniu, inak sa celá paráda nekoná. Novinka má byť bezplatnou súčasťou najnovších stolových počítačov a notebookov série OMEN, teda pravdepodobne tých, ktoré na trh prídu od roku 2018.

Prítomná má byť konkrétne v ovládacej aplikácii OMEN Command Center, kde ju hráči majú jednoduchým spôsobom aktivovať a svoj počítač tak premeniť na cloudový herný server. Hoci hosťovacím serverom môžu byť podľa zverejnených informácií len nové počítače OMEN, pripájať sa k nim už môže akékoľvek zariadenie s Windows 10 a sprostredkovane tak hrať všetko, čo prekračuje jeho hardvérové možnosti.

Potrebné zázemie pre funkciu zabezpečuje technológia Parsec, ktorá má zabezpečiť plynulé streamovanie hier vo Full HD rozlíšení a 60 snímkach za sekundu. Pre bezproblémové využívanie funkcie a plnú kvalitu prenosu podľa technických špecifikáciách HP odporúča pripojenie aspoň s rýchlosťou 25Mbps. Pokiaľ sa ale hráči uskromnia, pre vzdialené hranie v HD rozlíšení má  postačiť 10 Mbps.

26.01.2018

+