MojWindows

HP so svojim hybridným kúskom HP Envy x2 patrí medzi prvých výrobcov, ktorí predstavili zariadenia kategórie „Always Connected“ prepájajúce procesory architektúry ARM a tradičný operačný systém Windows 10.

Ako ale ukazujú doterajšie testy, hoci tieto zariadenia majú svoje prednosti napríklad v oblasti výdrže batérie, vo výkone pokrivkávajú. Pravdepodobne preto padlo v HP rozhodnutie hybrid HP Envy x2 uviesť aj vo verzii s bežnými procesormi rodiny Intel Core a zákazníkom tak dať na výber.

Hybrid s procesormi Intel Core Y-series 7.generácie ponúkne takmer totožnú výbavu ako variant so Snapdragonom. Obidva sú pasívne chladené, nájdeme tu rovnaký 12,3-palcový IPS displej s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov, odnímateľnú fyzickú klávesnicu, podporu dotykového pera, aj 8 GB operačnej pamäte a PCIe SSD úložisko do kapacity 256 GB.

„Intelový variant“ však bude o niečo hrubší aj ťažší s kratšou výdržou batérie, ktorá podľa výrobcu postačuje na úctyhodných 17-hodín prevádzky, no na model so Snapdragonom stráca 3 hodiny.

Na druhej strane tu nájdeme dvojicu USB-C portov, webkameru s podporou funkcie Windows Hello a predinštalovaný Windows 10 Home. V rámci voliteľnej výbavy je navyše možné osadiť 4G LTE modem a HP uvádza, že batériu je možné nabiť na 90% kapacity za 90 minút.

HP Envy x2 by sa mal na našom trhu objaviť v priebehu apríla, predajná cena zatiaľ stanovená nebola. 

Náš tip
ARM notebook Asus NovaGo bude v Európe pravdepodobne drahší než sa čakalo
17.01.2018

+