MojWindows

Najnovšia dostupná aktualizácia pre operačný systém Windows 10 , Fall Creators Update, je už k dispozícii pre všetky kompatibilné zariadenia. Informovala o tom spoločnosť Microsoft prostredníctvom svojho oficiálneho blogu. Distribučný proces, ktorý pri takto veľkých aktualizáciách pozostáva z viacerých fáz, a spravidla trvá mesiace, tak dospel do svojho finálneho štádia, kedy je inovácia na najnovšiu verziu systému všetkým prístupná cez službu Windows Update.

Microsoft sa totiž snaží minimalizovať možné riziká pri prechode na najnovšiu verziu systému a niektorí používatelia, obvykle netradičných konfigurácií, musia na príchod aktualizácie čakať aj niekoľko mesiacov od jej oficiálneho vydania, kým nebudú „vychytané“ vážne problémy.

Aktualizácia je v prvej fáze uvoľnená pre tie zariadenia, kde je riziko výskytu prípadných problémov najnižšie. V praxi to znamená nové zariadenia, ktoré boli dôkladne otestované v spolupráci s Microsoftom, ako aj zariadenia, ktoré sa ukázali ako bezproblémové počas verejného testovania cez program Windows Insider.

Náš tip
Prehľad toho, čo pre počítače prinesie aktualizácia Fall Creators Update

Potom postupne dochádza k  uvoľneniu pre ďalšie zariadenia, čo sa spätne vyhodnocuje a pokiaľ sa neobjavia žiadne vážne chyby, proces ďalej pokračuje. Ak však používatelia začnú hlásiť výskyt problémov, distribúcia je „priškrtená“, kým sa nedostatky neidentifikujú a nevyriešia.

Verejným oznámením dostupnosti pre všetky kompatibilné zariadenia sa zároveň dáva najavo, že najnovšia verzia systému už neobsahuje žiadne takéto problémy a zákazníci, ktorí doteraz čakali sa môžu bez obáv pustiť do jej inštalácie a používania.

Microsoft sa pri tejto príležitosti zároveň pochválil, že aktualizácia Fall Creators Update napriek obozretnej distribúcii dosiahla hranicu 100 miliónov používateľov najrýchlejšie zo všetkých doteraz vydaných aktualizácií. Používatelia taktiež mali hlásiť menej komplikácií ako v minulosti a narásť mala aj ich celková spokojnosť.

Zdroj: Microsoft

16.01.2018

+