MojWindows

Epson si na začiatok roka pripravil novú radu zariadení WorkForce Pro WF-C5000, ktorá má byť určená pre malé pracovné skupiny, kde sa zvažuje prechod z laserovej tlače kvôli zníženiu nákladov a zároveň zvýšeniu produktivity. Množstvo energie, ktoré spotrebujú pri tlači, je totiž podľa výrobcu až o 90 % nižšie ako u porovnateľných laserových modelov.

Stále sa však môžu pochváliť celkovou rýchlosťou tlače, kedy taktiež dosahujú najkratšieho času výstupu prvej strany pri farebnej aj čiernobielej tlači – 7 sekúnd. Epson v tomto prípade opäť porovnával s ekvivalentmi laserovej tlače.  Novinky majú vo svojej triede dominovať aj v rýchlosti farebného skenovania – 24 obr./min.

Využívaný je nový systém zásobníkov na atrament pre jednoduchšiu výmenu  a priemernú vyťaženosť 10 000 strán čiernobielej alebo 5 000 strán farebnej tlače bez výmeny spotrebného materiálu. Séria WorkForce Pro má taktiež podávače na 330 listov papier pre zvýšenie pohodlia pri tlači v kancelárskom prostrední.

Pretože sú tlačiarne navrhnuté hlavne pre firmy, ponúkajú software a nástroje pre splnenie potrieb rôznych užívateľov. Ide o veci ako Email Print for Enterprise, Epson Print Admin, Document Capture Pro a Správca zariadenia Epson. Technológia NFC zase podporuje tlač z mobilných zariadení, a umožňuje tak užívateľom tlačiť z ktoréhokoľvek miesta.

Séria WF-C5000 je dostupná prostredníctvom balíčka spravovaných tlačových služieb Epson Print365.

10.01.2018

+