MojWindows

Ako sa ukázalo, ukončenie služby Groove Music Pass a súvisiaceho predaja hudby cez Groove Store so sebou prinieslo závažný dôsledok. Používatelia asistentky Cortana, ktorá je súčasťou Windows 10, si všimli, že tá v novom roku nie je schopná rozpoznať hudbu prehrávanú vo svojom okolí.

Na rozpoznávanie hudby boli dlhú dobu využívané populárne aplikácie ako Shazam, či SoundHound, no vývojári takzvaných inteligentných asistentov postupom času túto funkciu integrovali a dnes je považovaná za ich bežnú súčasť.

V rámci Cortany bola predstavená ešte v roku 2014, no po troch rokoch o ňu, zdá sa natrvalo prišla. Skutočnosť bola potvrdená aj zo strany Microsoftu, ktorý uviedol, že rozpoznávanie hudby „doslúžilo“ s ukončením služby Groove Music Pass.

Situácia sa našincov príliš nedotkla, nakoľko Cortanu je možné využívať len v anglickom jazyku, no s ohľadom na fakt, že Windows 10 začiatkom roka 2017 prišiel o Shazam, rozpoznávanie hudby teraz bude v systéme vo všeobecnosti znateľne chýbať. K dispozícii nateraz totiž nie je vhodná alternatíva.

07.01.2018

+