MojWindows

Remastrovaná verzia pôvodného titulu Age of Empires z roku 1997 ponúkne aj rozšírenie The Rise of Rome a prinesie novú vizuálnu stránku v podobe podpory 4K rozlíšenia a vynovených modelov vo vysokom rozlíšení.

Tešiť sa ale máme aj na viacero vylepšení hernej stránky. Spomínané bolo napríklad navýšenie populačného limitu, lepšie približovanie a odďaľovanie hernej plochy, multiplayer cez Xbox Live, vynovený algoritmus pre hľadanie cesty, ako aj ďalšie vylepšenia.

Hra mala byť pôvodne vydané ešte v októbri minulého roka, no nakoniec bol tento termín posunutý na neurčito, čo bolo odôvodnené tým, že Age of Empires patrí medzi kultové hry a vynovená verzia preto musí byť dotiahnutá do najmenších detailov.

Cieľom pri vytváraní definitívnej edície hry Age of Empires bolo priniesť čo možno najlepšiu verziu tejto klasiky, či už ide o špičkové audio-vizuálne spracovanie, alebo kľúčové herné systémy v hre pre viacerých hráčov. Všetko muselo byť také, ako si hráči pamätajú (alebo lepšie), aby vývojári priniesli pôsobivý zážitok z hrania real-time stratégie aj 20 rokov od vydania jej originálu.

Čakanie sa ale našťastie už blíži ku koncu. Microsoft totiž počas tohto týždňa oznámil, že Age of Empires: Definitive Edition vyjde celosvetovo 20. februára pre počítače s Windows 10 za 19,99€.

Beta test ohlásený od 29. januára

S touto radostnou správou bolo takisto oznámené, že 29. januára je naplánované otvorenie beta testu multiplayeru, aby si hráči mohli bezplatne vyskúšať, čo ich čaká a neminie ešte pred premiérou hry. Viac informácií o Age of Empires: Definitive Edition nájdete na stránkach AgeOfEmpires.com.

 

21.01.2018

+