MojWindows

Spoločnosť ADATA nezaháľa ani v novom roku, a do svojej ponuky tak zaradila nové príslušenstvo – sériu power bánk P10050, P16750 a P20100. Ako uvádza, pri týchto produktoch sa zamerala na vytvorenie štýlového, kompaktného a spoľahlivého zdroja energie, ktorý udrží elektroniku v pohotovosti kdekoľvek. Trojica power bánk dokáže v závislosti od konkrétneho modelu, čomu napovedajú aj samotné názvy, prijať 10 050 mAh, 16 750 mAh alebo 20 100 mAh elektrickej energie, čo má byť dostatok až pre štyri plné nabitia smartfónu.

Každá z trojice power bánk je vybavená dvojicou výstupných USB portov z ktorých každý poskytne prúd až 2 A. Využívať je možné obidva súčasne pre dobíjanie dvoch zariadení, a to aj pri samotnom nabíjaní power banky zo siete. Bonusom je prítomnosť LED svetielka, čo môže prísť vhod napríklad pri krízových situáciách alebo turistike.

ADATA uvádza, že použité boli aj špeciálne ochranné obvody, ktoré poskytujú ochranu proti prílišnému nabitiu a prílišnému vybitiu batérie, čo by mohlo spôsobiť skrátenie jej životnosti. Power banky taktiež disponujú ohňu odolným krytom a spĺňajú bezpečnostné štandardy IEC 60950. Majú tiež viacnásobnú ochranu proti prílišnému nabitiu a vybitiu, prehriatiu, skratovaniu, vysokému napätiu na vstupe a na výstupe.

Oficiálne ceny ani dostupnosť pre náš trh zatiaľ neboli spomenuté, no v niektorých elektronických obchodoch sa tieto power banky objavili s cenami približne 16€, 22€ a 29€. 

08.01.2018

+