MojWindows

Spoločnosť ADATA si na tohtoročnú výstavu elektroniky CES 2018 priniesla celú radu rôznorodých produktov, ktoré sa búdu počas roka postupne objavovať na pultoch obchodov. Obzlvlásť prekvapila zastávkou v oblasti robotiky.

Hráčske pamäťové moduly XPG RGB a profesionálny hráčsky headset

Počas výstavy sme sa dočkali prezentácie dvojice nových RGB DDR4 pamäťových modulov – SPECTRIX D60RGB DDR4 so zaujímavým chladičom a maximálnou rýchlosťou 4 600 MHz a SPECTRIX DS40 DDR4 SO-DIMM, ktorý je vraj svetovo prvým modulom SO-DIM s RGB osvetlením. Obidva dopĺňa program XPG Auro Sync, takže fanúšikovia RGB osvetlenie sa môžu vyblázniť do sýtosti.

Nezabudlo sa ani na zvuk prispôsobený hernému prostrediu, ktorý majú poskytnúť slúchadlá EMIX H40 a EMIX I30 prispôsobené pre hráčov FPS titulov. ADATA to zobrala vo veľkom a podporované sú snáď na všetkých aktuálne používaných zariadeniach od počítačov, cez smartfóny a tablety až po herné konzoly PS4, Nintendo Switch, či Xbox One.

PCIe SSD disky novej generácie

V priestoroch výstaviska sa blysli aj nové PCIe SSD disky. Model určený pre koncových zákazníkov nesie meno SX8200 PCIe Gen3x4 SSD zahŕňa najnovší štandard NVMe 1.3 a tiež technológiu 64-vrstvého 3D NAND, vďaka čomu má ponúknuť rýchlosti 3 200 MB/s pre čítanie a 1700 MB/s pre zápis.

Na svojom stánku ADATA prezentovala aj profesionálny U.2 SSD disk SR2000SP, ktorý sa pýši ultravysokou kapacitou 8 TB s rýchlosťou 3 200 MB/s pre čítanie a 2 400 MB/s pre zápis.

Bezdrôtové nabíjanie, USB-C, A2 pamäťové karty a externé úložiská 

Vďaka rýchlemu nárastu mobilných zariadení ADATA na veľtrhu CES prezentovala aj širokú škálu mobilného príslušenstva. Išlo o podložku CW0050 pre bezdrôtové nabíjanie s využitím technológie Qi, pamäťovú kartu Class A2 spĺňajúca najnovšie štandardy SD Association, trojicu nových power baniek P10050 / P16750 / P20010, či nové externé disky ako 5TB HD330, externý pevný disk HD710M Pro a 1TB USB-C externý SSD disk SE730H.

Pamäťové moduly pre servery a umelú inteligenciu: NV-DIMM

Premiéru si zažili aj pamäťové moduly NV-DIMM pre kritické aplikácie a dátové centrá. Ako uvádza ADATA, novinky v sebe kombinujú to najlepšie z technológií DRAM a SSD, čo má viesť k veľkej kapacite a dobrej ochrane proti výpadkom napájania. Cieľom je znateľne zvýšiť výkon serverov, predĺžiť životnosť diskov a zabrániť riziku straty dát z  pamätí v prípade neočakávaných výpadkov napájania. Nové pamäte majú využitie nájsť v serveroch a oblasti umelej inteligencie.

ADATA AI Roboti

ADATA sa rozhodla aktívne zapojiť aj do oblasti umelej inteligencie a na veľtrhu CES uviedla dvoch nových robotov, zábavných spoločníkov. Roboti ADATA sa pripájajú ku cloudu, ktorý im poskytne potrebné zázemie pre hlasovú komunikáciu, priateľskú a smart spoločnosť a dohľad nad bezpečnosťou. Noví roboti s názvami Moonbubu a Moonbobo majú svoje poslanie nájsť pri sprevádzaní detí a pomoci s učením zábavnou formou.

11.01.2018

+