MojWindows

Časť používateľov stále veľmi populárneho operačného systému Windows 7 v ostatných dňoch narazila na problém s inštaláciou aktualizácií cez systémový nástroj Windows Update. Pokus o vyhľadanie dostupných aktualizácií končil zobrazením prakticky nič nehovoriacej chybovej hlášky 80248015 o neznámej chybe. Podľa dostupných informácií sa mali problémy objavovať od 3. decembra, preto ho množstvo používateľov ani nemuselo zaznamenať.

Portál Computer World, ktorý na problém upozornil, informuje, že príčinou má byť zle nastavený termín platnosti jedného zo systémových súborov súvisiacich práve s aktualizačným mechanizmom. Microsoft na situáciu našťastie pomerne promptne zareagoval a momentálne už má byť všetko v poriadku. Bližšie sa ale k vzniknutému problému nevyjadril.

Pokiaľ sa s chybou na vašom zariadené stretávate aj naďalej, riešením môže byť posunutie systémového dátumu na termín skorší ako 3. december. Niektorým používateľom taktiež pomohlo vypnutie možnosti „Poskytovať aktualizácie pre ďalšie produkty spoločnosti Microsoft pri aktualizácii systému Windows“, ktorá sa nachádza v nastaveniach pre Windows Update.

06.12.2017

+