MojWindows

Medzi najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti v Európe sa aj tento rok prebojovali 4 slovenské spoločnosti. V rebríčku Deloitte Technology Fast 500 zostavenom pre Európu, Blízky východ a Afriku (EMEA región) sa zo Slovenska umiestnili spoločnosti Inloop s.r.o. (51. priečka), Riešenia, spol. s.r.o. (323. priečka), Pizza SEO (388. priečka) a RESCO spol. s r.o. (439. priečka).

Rebríček Technology Fast 500 zostavený spoločnosťou Deloitte už 17. rok hodnotí najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti z regiónu EMEA na základe rastu ich výnosov za štvorročné obdobie. V tohtoročnom rebríčku sa analyzovali výnosy za roky 2013 až 2016.

Prvé miesto v rebríčku obsadila spoločnosť Deliveroo z Veľkej Británie, ktorá umožňuje svojim klientom objednávať si jedlá z miestnych reštaurácií. Dosiahla rast tržieb na úrovni neuveriteľných 107 117 %. Celková priemerná miera rastu výnosov všetkých 500 spoločností v rebríčku tento rok vzrástol z minuloročných 967 % na 1 377 %.

Prvá desiatka rebríčka Deloitte Technology Fast 500 pre EMEA región za rok 2017

„Gratulujeme tohtoročným víťazom EMEA Technology Fast 500 k ich mimoriadnemu úspechu,“ uviedla Ivana Lorencovičová, partnerka Deloitte na Slovensku. Progresívne a inovatívne spoločnosti budú podľa nej aj naďalej nositeľmi nových nápadov a pokroku, keďže technológie neustále menia naše životy a spôsob ako pracujeme. „Úspech viacerých spoločností z nášho regiónu by mohol byť povzbudením pre tvorivých a šikovných ľudí na Slovensku, pretože poukazuje na veľkú perspektívu technologického rozmachu a inovácií a na fakt, že dobrý nápad sa dá realizovať kdekoľvek,“ dodala.

Geografické trendy

V rebríčku sa umiestnilo až 62 spoločností zo stredoeurópskeho regiónu. Najväčšie zastúpenie má s počtom 25 technologických firiem Poľsko; sedem spoločností je z Litvy, šesť z Chorvátska, päť z Bulharska a päť z Českej republiky. Rumunsko a Slovenska majú štyroch zástupcov, Maďarsko troch a po jednom reprezentantovi majú v rebríčku EMEA Technology Fast 500 Bosna a Hercegovina, Estónsko a Lotyšsko.

Aj tento rok dominovali v rebríčku spoločnosti z Francúzska (97 firiem), po ňom nasleduje Veľká Británia s 92 spoločnosťami a tretie najvyššie zastúpenie má práve stredná Európa so 62 spoločnosťami. Francúzsko je už siedmi rok po sebe krajinou s najväčším zastúpením v rebríčku.

Zdroj: TS

08.12.2017

+