MojWindows

Spoločnosť Nvidia, známa výrobou grafických kariet, pred pár dňami v súvislosti s ovládačmi oznámila významnú zmenu – končí s podporou 32-bitových operačných systémov. Samotné ukončenie podpory prebehne s vydaním ovládačov verzie 390, ktoré budú ako posledné ešte 32-bitové systémy podporovať. Novšie verzie už nebudú na 32-bitových systémoch fungovať, kvôli čomu ich nebude možné ani nainštalovať.

Rovnako tak platí, že nové vylepšenia, optimalizácie, či funkcie nebudú spätne pridávané do ovládačov verzie 390 alebo staršej. Situácia sa týka všetkých grafických kariet od Nvidie, bez rozdielu ich architektúry a dotknuté sú operačné systémy Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10, Linux a FreeBSD.

Pre 32-bitové operačné systémy bude Nvidia od vydania ovládačov verzie 390 poskytovať už len bezpečnostné opravy, aj to však len do januára 2019. Hoci sa za ostatné roky 32-bitové operačné systémy postupne dostávajú do čoraz väčšieho úzadia, stále existujú spoločnosti, ktoré sa na ne spoliehajú. Vyzerá to však tak, že postupnej modernizácii sa skôr, či neskôr nevyhnú.

Zdroj: Nvidia

26.12.2017

+