MojWindows

Ešte počas vývojárskej konferencie Build 2017, ktorá prebehla v máji tohto roku bolo ohlásené, že aplikácia iTunes od spoločnosti Apple bude dostupná pomocou digitálneho obchodu Microsoft Store. Odôvodnené to bolo tým, že ide o jednu z najvyhľadávanejších aplikácií, ktorá v obchode používateľom jednoducho chýba. Microsoft v súvislosti s iTunes vyhlásil, že týmto spôsobom bude dostupná plnohodnotná aplikácia so všetkým, čo k tomu patrí.

Aplikácia sa v obchode mala objaviť ešte pred koncom kalendárneho roka 2017, no ako sa ukázalo, čakanie sa o čosi predĺži. Ako informoval portál Zdnet, aplikácia iTunes sa do obchodu dostane až budúci rok, nakoľko podľa oficiálneho vyjadrenia vývojári potrebujú ešte trochu času, aby dosiahli jej vyhovujúci stav.

Kedy presne by k tomu malo dôjsť špecifikované nebolo, a rovnako tak sa spoločnosti odmietli vyjadriť k tomu, čo presne stojí za zdržaním. Obidve strany, Microsoft aj Apple, však potvrdili naďalej prebiehajúcu spoluprácu.

Používatelia operačného systému Windows 10 S, ktorí sú odkázaní výhradne na aplikácie z Microsoft Store tak síce majú smolu, no zatiaľ môžu využiť aspoň Spotify.

Náš tip
Ako ovládať Spotify pre Xbox One z Android a iOS zariadení

Zdroj: ZDnet

27.12.2017

+