MojWindows

Začiatkom budúceho roka prebehne jeden z najväčších veľtrhov spotrebnej elektroniky, CES 2018, kde výrobcovia predstavia svoje najhorúcejšie novinky, a keďže termín sa nezadržateľne blíži, už teraz sa dozvedáme o prvých produktoch, ktoré tam uvidíme.

Z dielne spoločnosti ASUS pôjde napríklad o vynovený notebook VivoBook 14 osadený procesormi Intel Core 8.generácie až po model i7. Tie vynikajú práve tým, že narozdiel od predchodcov ide o štvorjadrové procesory, čo sa pretavuje do značnému nárastu po stránke výkonu.

Nový VivoBook so 14-palcovou uhlopriečkou a Full HD rozlíšením sa objaví vo viacerých konfiguráciách, pričom strop predstavuje 16 GB operačnej pamäte,  kombinácia 512 GB SSD disk a klasického pevného disku s kapacitou 1 TB a grafická karta NVIDIA GeForce MX150 s 2 GB vlastnej pamäte typu GDDR5.

Kompaktná novinka s hrúbkou 2 cm a váhou 1,3 kg ponúkne podsvietenú klávesnicu, čítačku pamäťových kariet, VGA webkameru, aj pomerne široké konektorové zastúpenie – USB-C, USB 3.0, dvojica USB 2.0. aj HDMI. O napájanie sa má starať batéria s kapacitou 42 Wh, u ktorej výrobca udáva výdrž na úrovni 6-hodín. Jej nabitie na kapacitu 60% má prebehnúť už za 49 minút.

Informácie o pripravovanom notebooku sa už objavili na oficiálnej stránke výrobcu, no formálne predstavenie vrátane oznámenia ceny a dostupnosti by malo prebehnúť práve na spomínanom veľtrhu CES 2018. Okrem toho by mal ASUS na trh uviesť aj cenovo dostupný hybrid Asus TP202.

19.12.2017

+