MojWindows

Aktuálne najvýkonnejšia herná konzola Xbox One X sa už dostala do predaja aj na Slovensku. Počas včerajšieho dňa totiž odštartoval celosvetový predaj v 35 krajinách, kam spadá aj náš trh. Odporúčaná maloobchodná predajná cena bola stanovená na 499€. Novinka od Microsoftu má o 40% vyšší výkon ako ktorákoľvek iná konzola a hoci bola navrhnutá s ohľadom na zábavu v 4K rozlíšení, neznamená to, že na svoje si neprídu majitelia Full HD, či WQHD obrazoviek.

Ako informuje Microsoft,  konzola štartuje s najväčšou ponukou hier v histórii Xboxu. Viac ako 70 hier optimalizovaných pre Xbox One X bude dostupných počas prvého týždňa, pričom viac ako 50 ich bolo dostupných už pri uvedení konzoly na trh. Medzi nimi sa nachádzajú kúsky ako Forza Motorsport 7, Super Lucky’s Tale, Assassin’s Creed Origins, Middle-earth: Shadow of War a FIFA 18. Doteraz bolo potvrdených 160 hier, ktoré nejakou formou prejdú optimalizáciou pre Xbox One X.

Výrobca dodáva, že viac hier bude vydaných v blízkej budúcnosti, vrátane najhorúcejšej hry na planéte – PlayerUnknown’s Battleground, ktorá vychádza pre Xbox One 12. decembra ako konzolový exkluzívny titul. Knižnica pre Xbox One momentálne obsahuje cez 1300 hier z čoho je viac ako 220 exkluzivitiek.

Xbox One X Enhanced hry

S uvedením konzoly Xbox One X bolo viac ako 50 obľúbených Xbox One hier vylepšených bezplatnou aktualizáciou a počas prvého týždňa ich bude celkovo optimalizovaných viac ako 70.

Hry Xbox One X Enhanced boli aktualizované alebo vytvorené tak, aby využili potenciál najvýkonnejšej konzoly na svete a jej 4K a HDR prednosti naplno. Celkovo bude pre Xbox One X optimalizovaných približne 160 nových a existujúcich  hier, no ponuka sa prirodzene bude rozširovať s tým, ako na trh pribudnú novinky. Zároveň nie je vylúčené, že do optimalizácie sa pustia aj tvorcovia niektorých starších kúskov, ktoré si získali hráčske srdcia.

Rodina zariadení Xbox One

Ako bolo opakovane avizované, konzola Xbox One X je novým členom rodiny zariadení Xbox One, ktorá bude koexistovať po boku konzoly Xbox One a Xbox One S. To znamená, že zatiaľ sa nechystajú žiadne hry, ktoré by boli dostupné exkluzívne len pre Xbox One X a zároveň platí, že medzi zariadeniami z rodiny Xbox One je všetko príslušenstvo navzájom kompatibilné.

Náš tip
Microsoft odpovedá na najčastejšie otázky súvisiace s nástupom konzoly Xbox One X
08.11.2017

+