MojWindows

Do začiatku predaja očakávanej konzoly Xbox One X zostávajú už len dni, na čo sa pripravujú aj predajcovia, no potencionálni zákazníci sa o nej ešte stále dozvedajú rôzne detaily.

Napriek tomu, že najlepší herný zážitok má táto konzola ponúkať pri používaní 4K obrazovky s podporou HDR, Microsoft opakovane pripomínal, že aj majitelia Full HD obrazoviek si rozhodne prídu na svoje vďaka používaniu „supersamplingu“. Na to, ako sa však bude konzola správať v iných prípadoch bola obzvlášť zvedavá časť majiteľov obrazoviek s 1440p rozlíšením (2560 x 1440 pixelov), ktoré je populárne hlavne pri herných monitoroch.

Zástupca Microsoftu, Kevin Gammill,  preto prostredníctvom sociálnej siete Twitter informoval, že Xbox One X bude disponovať natívnou podporou aj pre toto rozlíšenie. Ako ale dodal, nebude to tak hneď pri začiatku predaja, ale až časom. Nešpecifikoval pritom s akým časovým horizontom sa v tomto prípade počíta.

V skratke by to malo znamenať asi toľko, že konzola pre každú obrazovku zvolí optimálnu možnosť zobrazovania a používatelia sa tak nemusia obávať toho, že kvalita obrazu by bola zhoršená. Pokiaľ teda bude pripojená obrazovka s 1440p rozlíšením, zobrazovaný bude výstup priamo v tomto rozlíšení bez „upscalovania“ z Full HD.

Náš tip
Microsoft odpovedá na najčastejšie otázky súvisiace s nástupom konzoly Xbox One X
03.11.2017

+