MojWindows

Už v čase, keď Microsoft pristúpil k premenovaniu svojho digitálneho obchodu zo zaužívaného „Windows Store“ na nové označenie „Microsoft Store“ panovali dohady, že toto rozhodnutie súvisí s plánom značne rozšíriť okruh obsahu, ktorý bude ponúkaný. Ako sa neskôr ukázalo, skutočne to tak bolo.

Microsoft Store už nebude len miestom, odkiaľ používatelia môžu do svojich zariadení sťahovať hry, aplikácie, filmy, systémové témy alebo elektronické knihy. Pred pár týždňami bola v rámci testovania do ponuky tejto systémovej aplikácie pridaná aj možnosť zakúpiť si zariadenia a príslušenstvo značky Surface, ako aj zariadenia od partnerských výrobcov ako Acer, ASUS, Dell a podobne.

Používatelia v zahraničí si cez aplikáciu môžu taktiež objednať aj konzoly Xbox One a množstvo multimediálneho obsahu. Možnosť zakúpiť zariadenia je zatiaľ dostupná len vo vybraných krajinách – Spojené štáty, Spojené kráľovstvo a Austrália. V našich končinách je ponuka aplikácie limitovaná prakticky len na aplikácie a hry, navyše sa nepredpokladá, že situácia by sa v dohľadnej dobe mohla zmeniť.

Pribudnú aj jazykové balíčky a písma?

Ako ukázali najnovšie testovacie verzie Windows 10, ponuka obchodu Microsoft Store sa zjavne čoskoro rozšíri aj o rôzne súčasti systému, ku ktorým by sme prístup teoreticky mohli mať aj my. V rámci verejného testovania Windows Insider do ponuky obchodu pribudli jazykové balíčky a písma.

Týmto krokom Microsoft zjavne plánuje používateľom poskytnúť jednoduchý proces, ako si svoj systém môžu upraviť a zároveň chce zlepšiť postavenie svojho obchodu. Doteraz platilo, že písma je potrebné pridávať manuálne a sťahovanie jazykových balíčkov prebieha cez nastavenia. Tento proces ale pre mnohých nebol celkom priamočiary.

25.11.2017

+