MojWindows

Ani to, že aktívny vývoj pre Windows 10 Mobile bol ukončený, systém sa nachádza v udržiavacej fáze a záujem zo strany ľudí je takmer nulový, nezabránilo spoločnosti Wileyfox v tom, aby na trh priniesla nový smartfón práve s „mobilnou desiatkou“. Svoju novinku Wileyfox Pro, pôvodne prezentovanú ešte na veľtrhu IFA v auguste, dokonca označuje ako smartfón orientovaný na firemný segment.

Na dnešné pomery 5-palcový model ponúka pomerne slabé špecifikácie – procesor Snapdragon 210, 2GB operačnej pamäte, 16 GB úložisko, 8-megapixelová hlavná a 2-megapixelová predná kamera, to všetko za cenu 219€. Ak aj by sa niekto rozhodol siahnuť po smartfóne so systémom Windows 10 Mobile, s ohľadom na to, že za podobnú cenu sa dnes dá zohnať Acer Liquid Jade Primo s dramaticky lepšou výbavou, je nepravdepodobné, že  Wileyfox na trhu výraznejšie prerazí.

Veľmi otázna je aj samotná orientácia na firemný sektor, nakoľko sa ťažko predstavuje, že nejaká spoločnosť by výraznejšie investovala do smartfónov, ktorým v dohľadnom horizonte končí podpora. Ako jedna z najväčších predností celej platformy je uvádzaná vyššia bezpečnosť v porovnaní s konkurenčnými zariadeniami so systémom Android, no ani to tento smartfón asi nespasí.

Momentálne to proste vyzerá tak, že spoločnosť Wileyfox so svojim smartfónom prichádza takpovediac „po funuse“. Kúsok Wileyfox Pro je však zaujímavý tým, že pri aktuálnom stave „mobilnej desiatky“ môže ísť o vôbec posledný smartfón s týmto systémom, ktorý ešte na trhu uvidíme.

Náš tip
Bill Gates opustil „klub 1%-ných“, presedlal na Android
25.11.2017

+