MojWindows

Microsoft pracuje na unikátnej verzii svojej služby Skype, ktorá bude určená pre nezávislých profesionálov, takzvaných „freelancerov“, lektorov, ako aj pre malé podniky. Novinka už čoskoro prejde testovaním v Spojených štátoch, čoho sa budú môcť zúčastniť prizvaní záujemcovia. Služby v sebe pod názvom „Skype Professional Account“ kombinuje videohovory, poznámkový blok, kalendár pre organizovanie virtuálnych stretnutí a platobný systém.

To je obzvlášť užitočná pre ľudí, ktorí cez internet organizujú rôzne školenia, kurzy, konzultácie a podobné veci, kde svoje schopnosti dokážu sprostredkovať cez webkameru počítača. Microsoft svoju novinku postavil na predpoklade, že títo ľudia doteraz museli pri svojej práci používať viacero rôznych platených služieb, čo nie je efektívne. Všetko potrebné tak zlučuje pod jeden nástroj, kde okrem iného budú schopní sledovať záujem o konkrétne termíny, ako aj prijímať účastnícke poplatky, či odmeny za odvedenú prácu.

Momentálne nie je známe, či Microsoft bude novú službu ponúkať bezplatne, prípadne či zavedie mesačné poplatky alebo inú formu spoplatnenia. Z dostupných informácií je však známe, že služba dostane samostatnú aplikáciu.

21.11.2017

+