MojWindows

Tak ako bolo opakovane avizované počas roka, Microsoft oficiálne predstavil nový model svojho 2v1 zariadenia Surface Pro, tentokrát s rozšírenou konektivitou. Model sa pod označením Microsoft Surface Pro with LTE Advanced začne predávať ešte pred koncom tohto roka, konkrétne od 1. decembra. V prvej fáze bude dostupný len pre biznis zákazníkov, bežní spotrebitelia si ho budú môcť zakúpiť až začiatkom budúceho roka.

V porovnaní so štandardnou verziou Surface Pro má novinka akurát pridaný modem Snapdragon X16 Cat 9 s podporou pre 20 LTE pásiem a dátové prenosy do 450 Mbit/s. Z praktického hľadiska to znamená asi toľko, že mobilné dáta je možné využívať v ľubovoľnej krajine bez ohľadu na to, kde bol Surface Pro zakúpený. Microsoft uvádza, že výdrž batérie bude totožná s tou, ktorú ponúka tradičný model Surface Pro pri používaní Wi-Fi.

V predaji sa má objaviť len dvojica modelov s procesorom Intel Core i5, 4/8GB operačnej pamäte a so 128/256GB SSD diskom. Základný model sa bude predávať za 1149 dolárov a model s dvojnásobnou veľkosťou operačnej pamäte a kapacitou disku za 1449 dolárov

02.11.2017

+