MojWindows

Microsoft ešte počas herného veľtrhu E3 prisľúbil, že operačný systém Windows 10 a konzoly Xbox sa tento rok dočkajú nového systému profilových postavičiek Xbox Live Avatar. Momentálne to ale vyzerá tak, že vývojári trochu prepočítali svoje sily.

Nový systém avatarov nebol súčasťou jesennej aktualizácie, a na konzoly Xbox One, ani do systému Windows 10 do dnešného dňa nedorazil. Používatelia preto boli prirodzene zvedaví, čo je vo veci, a tak sa na zástupcov Microsoftu obrátili prostredníctvom sociálnej siete Twitter. K téme sa vyjadril Mike Ybarra z vývojového tímu Xbox, ktorý uviedol, že nový profilový systém „Avatar 2.0“ bol nakoniec posunutý a pravdepodobne dorazí až začiatkom budúceho roka.

Systém postavený na engine Unity má ponúknuť detailne prepracované modely, nové animácie a takmer nekonečné možnosti pri tvorbe profilového avatara. Používatelia tak budú môcť popustiť uzdu kreativite a svoju osobnosť aj pomocou stoviek doplnkov lepšie prezentovať v digitálnom svete. Odstránené budú aj niektoré predošlé obmedzenia napríklad pre oblečenie – mužská postava si bude môcť obliecť ženské šaty a opačne. Microsoft navyše oslavuje rôznorodosť svojich fanúšikov a avatary budú môcť byť tehotné, hendikepované, jazdiť na skejtborde, alebo nosiť rôzne masky.

Náš tip
Vydanie dlhodobo očakávanej hry Crackdown 3 bolo posunuté na jar 2018
13.11.2017

+