MojWindows

Napriek tomu, že žijeme v 21. storočí plnom technologických vychytávok, množstvo ľudí pre písanie poznámok stále preferuje tradičnú kombináciu pero a papier, kvôli ich osobitému kúzlu. To je síce fajn, no čo v prípade, že sa o niečo zo svojho ručne vytvoreného obsahu potrebujete podeliť s niekým zo svojich známych alebo kolegov, ktorí nie sú vo vašej blízkosti?

Práve na tento problém sa snaží priniesť riešenie  viacero spoločností. Lenovo sa napríklad v prípade svojho tabletu Yoga Book vydalo viac smerom k digitálnemu svetu, no nájdu sa aj spoločnosti, ktoré volia opačný smer a snažia sa čo najviac pridržať tradičného formátu. Jedným takým riešením je aj Smart Writing Set od výrobcu diárov Moleskine.

Ide o kombináciu zápisníka so špeciálnym digitálnym perom, ktorá umožňuje všetky poznámky, náčrtky a kresby preniesť priamo do digitálnej podoby prostredníctvom aplikácií pre systémy Android a iOS. Pozornosť si získala práve vďaka svojej tradičnej forme, ako aj tomu, že vytváraný obsah je ukladaný do pera, vďaka čomu nemusí byť neustále pripojený k smartfónu, či tabletu. Proste si píšete poznámky alebo niečo kreslíte napríklad v kaviarni, a keď prídete domov pero spárujete s aplikáciou Moleskine Notes a obsah sa vám digitalizuje.

Ide o zaujímavé riešenie, ktoré si aktuálne získalo aj pozornosť Microsoftu. Nadviazaná tak bola spolupráca s cieľom aplikáciu priniesť aj na zariadenia s operačným systémom Windows 10. V tomto prípade je ale pozoruhodné to, že ju chce primárne priniesť na zariadenia rodiny Surface, kde v mnohých prípadoch presadzuje prácu s perom Surface Pen. Zjavne však prihliada práve na spomínanú skutočnosť, že nie každému vyhovuje používanie stylusu na dotykovej obrazovke. Človek si navyše občas chce oddýchnuť od neustáleho pozerania na obrazovku.

Aplikácia pre Windows 10 okrem tradičných funkcií ako prepis poznámok a obsahu do riešení Google Drive, Evernote, či Adobe, prinesie aj niekoľko špecialít. Ručne vytvorené obrázky a grafy bude napríklad možné prenášať do PowerPointu, Wordu alebo služby OneDrive, čo používateľom tejto platformy uľahčí prácu. Pridaná má byť aj funkcia „Collaborative Ideation“, kedy je možné „spárovať“ až šesť digitálnych pier spoločnosti Moleskine pre prácu na totožnom projekte.

Zdroj: Engadget

28.11.2017

+