MojWindows

Spoločnosť Lenovo začiatkom novembra oznámila, že zdvojnásobila počet svojich svetových x86 rekordov v serverových benchmarkoch so 46 novými referenčnými hodnotami založenými na škálovateľnom procesore Intel Xeon. Počas posledného benchmarkového cyklu spoločnosti Intel dosiahla zo všetkých testovaných dodávateľov najlepšie výsledky – celkovo 88 svetových rekordov v benchmarkoch (predošlých 42 si zachovala).

“Spoločnosť Lenovo sa zaviazala k inováciám, ktoré prinášajú zákazníkom špičkové užívateľské skúsenosti s intenzívnym zameraním na zvyšovanie výkonu, spoľahlivosti a udržateľnosti. Tieto benchmarky sú jasným dôkazom nášho úspechu v týchto oblastiach a ukazujú ako produkty Lenovo dosahujú požadovaný výkon, ktorý naši zákazníci očakávajú.‘’ povedal Bev Crair, Lenovo VP of Development and Quality.

Benchmarky so škálovateľným procesorom Intel Xeon sa zameriavajú na overenie pracovnej záťaže, ktorá tvorí všetko od vývoja aplikácií, správy dát, výkonu v Java, až po analýzu, či virtualizáciu. Za skvelými výsledkami má okrem celkovej optimalizácie a nových ovládačov stáť aj Lenovo XClarity Provisioning Manager, kde je možné zvoliť prevádzkový režim, ktorý zjednodušuje zvyčajne veľmi zložitý proces, pričom zvyšuje jeho produktivitu a časovú efektivitu.

Lenovo sa zameriava na pracovné režimy, ktoré znižujú potrebu zákazníckych zručností a zvyšujú výkon. Tieto pracovné režimy patria do 5 kategórií: aplikácie, správa dát, vývoj aplikácií, IT infraštruktúra a webová infraštruktúra.

“Intel a Lenovo majú za sebou bohatú históriu spoluprác a inovácií a naše inžinierske tímy úzko spolupracujú na vylaďovaní výkonov prvých zariadení od Lenova s použitím škálovateľných procesorov Intel Xeon,’’ povedala Lisa Spelman, vice president and general manager of Intel Xeon Products and Data Center Marketing at Intel.

“Výsledky tejto spolupráce sú jasné. Nové systémy ThinkSystem a ThinkAgile od Lenova so škálovateľnými procesormi Intel Xeon, priniesli do sveta serverov špičkovú výkonnosť, a to aj v oblastiach virtualizácie, analýzy a technických výpočtových benchmarkov.”

Zdroj: TS

27.11.2017

+