MojWindows

Jedným z najväčších lákadiel, ktoré do operačného systému Windows 10 priniesla najnovšia aktualizácia Fall Creators Update je platforma Windows Mixed Reality. Po kúpe headsetov od hardvérových partnerov ako Acer, ASUS, HP, či Lenovo si tak používatelia konečne môžu vychutnať virtuálnu realitu v podaní Microsoftu.

Tá je v porovnaní s konkurenciou cenovo atraktívnejšia, no zároveň menej náročná na hardvér, hlavne po stránke grafickej karty. V prípade najnovších titulov pre virtuálnu realitu sa síce bez výkonnejšej grafickej karty nepohnete, no na „základný zážitok“ postačujú aj integrované grafické karty Intel UHD 620 a HD Graphics 620, ktoré nájdeme v dnešných notebookoch so 7. a 8. generáciou procesorov Intel Core. Ako minimum pritom Microsoft uvádza procesor Intel Core i5 7200U, 8GB operačnej pamäte a 10 GB voľného miesta na disku.

Náš tip
Windows Mixed Reality PC Check overí kompatibilitu vášho zariadenia

Práve na túto skutočnosť počas minulého týždňa reagovala spoločnosť Intel tým, že konečne vydala nové grafické ovládače verzie 15.60 optimalizované na použitie s platformou Windows Mixed Reality. Intel tým efektívne pridáva podporu pre používanie najnovších headsetov. Ovládače okrem toho prinášajú pre grafické karty Intel UHD 620 a HD Graphics 620, alebo lepšie, aj podporu prehrávania HDR10 obsahu.

Pre majiteľov zariadení s výkonnejšou radou grafických kariet Iris Pro zase prinášajú zlepšenie výkonu v hrách ako Middle Earth: Shadow of War, Pro Evolution Soccer 2018, Destiny 2, Call of Duty: WWII a Divinity: Original Sin 2.

16.11.2017

+