MojWindows

Štatistická spoločnosť AdDuplex zverejnila aktuálny prehľad podielov jednotlivých verzií operačného systému Windows 10. Zatiaľ čo koncom minulého mesiaca  aktualizácia Fall Creators Update len mierne prekročila hranicu 5%, k dnešnému dňu ju nájdeme už na pätine počítačov so systémom Windows 10. AdDuplex pripomína, že najnovšia aktualizácia sa k používateľom zatiaľ rozširuje rýchlejším tempom ako jej predchodcovia.

Toto tvrdenie zodpovedá aj informácii zo strany Microsoftu, ktorý uviedol, že do testovania aktualizácie pred vydaním sa tentokrát zapojilo viac partnerských spoločnosti ako kedykoľvek predtým.

Presne ako sa predpokladalo, najviac používateľov na Fall Creators Update prešlo z jej priamej predchodkyne – Creators Update, ktorá sa do obehu dostala na jar tohto roka. Jej podiel preto poklesol z októbrových 74,6% na súčasných 63,5%. Rovnaká situácia sa objavila u všetkých predošlých verzií Windows 10, ktoré medzimesačne vykázali pokles. Podiel Anniversary Update poklesol z 17,3% na 13.6%, November Update hlási pokles 1,9% na 1,5 %, a pôvodná verzia 1507 poklesla z 0,7% na 0,6 %.

Zverejnený bol aj prehľad toho, ako si Fall Creators Update vedie s ohľadom na konkrétneho výrobcu zariadenia. Nie je žiadnym prekvapením, že najväčší podiel má na zariadeniach priamo od Microsoftu. Na nich mohla byť aktualizácia dôkladne testovaná už pri samotnom vývoji. V prípade väčšiny výrobcov sa miera inštalácie pohybuje okolo úrovne 20%.

28.11.2017

+