MojWindows

Aktualizácia Fall Creators Update do systému Windows 10 pridala viacero noviniek, medzi ktorými sa nachádza aj funkcia Ľudia, ktorá sa usídlila na paneli úloh. Poskytuje rýchly prístup pre spojenie s ľuďmi, s ktorými často komunikujete. Spojiť sa s nimi môžete cez aplikácie Skype, Pošta, prípadne Kontakty.

V našich končinách ale o túto možnosť príliš veľa používateľov záujem nemá, a na paneli úloh im prekáža, preto by sa jej chceli zbaviť. Napriek tomu, že jej odstránenie je veľmi jednoduchý úkon, nie každému je táto možnosť zjavne známa.

Microsoft prirodzene počítal s tým, že funkcia Ľudia nebude vyhovovať úplne každému, a preto priamo do kontextovej ponuky panela úloh pridal možnosť odstrániť ju. Na panel úloh stačí kliknúť pravým tlačidlom myšky a „odškrtnúť“ výber „Zobraziť ľudí na paneli úloh“. Pre spätné pridanie v prípade záujmu postupujte rovnakým spôsobom akurát možnosť zaškrtnite.

Pre pridanie/odstránenie je taktiež možné využiť systémové nastavenia (Win + I), konkrétne ponuku „Panel úloh” v sekcii “Prispôsobenie“.

25.11.2017

+