MojWindows

Spätná kompatibilita s hrami vytvorenými pre Xbox 360 je jednou z vecí, ktoré si majitelia konzoly Xbox One veľmi pochvaľujú. Mnohých preto veľmi potešilo, keď počas tohtoročného herného veľtrhu E3 Microsoft oznámil jej plánované rozšírenie aj o hry pre pôvodnú konzolu Xbox. Od oficiálneho ohlásenia síce uplynulo už niekoľko mesiacov, no do obehu sa akosi nedostali prakticky žiadne dodatočné informácie.

Počas tohtotýždňovej akcie Brazil Game Show sa ale na túto tému zástupcom portálu GameSpot podarilo vyspovedať Phila Spencera, ktorý momentálne zastáva pozíciu výkonného viceprezidenta hernej divízie Microsoftu. Ten prezradil, že práce prebiehajú podľa vytýčených plánov a pripravených je už niekoľko hier, ktoré budú predstavené v spolupráci s partnerskými spoločnosťami. Zároveň prezradil, že pripravené hry vyzerajú skvelo.

Všetkých pritom ubezpečil, že spätná kompatibilita bude o podporu pôvodných Xbox hier rozšírená ešte pred koncom tohto roka. Z praktického hľadiska by sa tak malo stať už s príchodom plánovanej jesennej aktualizácie. Medzi titulmi, ktoré boli zo strany Microsoftu v súvislosti s týmto rozšírením spomínané, sa stále nachádza len dvojica Crimson Skies a Fuzion Frenzy. Má ale ísť len o prvotnú ochutnávku a tešiť sa tak môžeme na väčšiu hernú knižnicu, ktorá sa bude postupne rozširovať.

Spencer zároveň prezradil, že majiteľov novej konzoly Xbox One X čaká v súvislosti so spätnou kompatibilitou prekvapenie, ktoré ich bude veľmi zaujímať. O čo presne by mohlo ísť si však nechal pre seba. S prihliadnutím na to, že Xbox One X vychádza už o necelý mesiac, na toto prekvapenie ale nebudeme čakať príliš dlho.

Náš tip
Microsoft odpovedá na najčastejšie otázky súvisiace s nástupom konzoly Xbox One X

Zdroj: GameSpot

12.10.2017

+