MojWindows

Aktualizované 1.10. Systémovú aplikáciu Store momentálne pre zmenu nemôžu používať niektorí členovia program Windows Insider. Po jej spustení sa zobrazí chyba „Something bad happened“. Podľa dostupných informácií ide o dôsledok problémov, ktoré nastali na serveroch Microsoftu. Dona Sarkar, ktorá program Windows Insider zastrešuje, uviedla, že Microsoft sa situáciou zaoberá. Kedy by mohlo byť chyba opravená však neuviedla. 

Ako jedno z možných riešení síce uviedla „reštartovanie“ aplikácie cez systémové nastavenia, no tento postup nefunguje u úplne každého. Požadovaný výsledok nepriniesol ani nám. Vyzerá to teda tak, že nateraz nám nezostáva nič iné, len čakať na zásah zo strany Microsoftu. 


Aktualizované 29.9. Problémy so sťahovaním aktualizácií, ako aj samotnou inštaláciou aplikácií by podľa dostupných informácií malo vyriešiť vydanie novej verzie systémovej aplikácie Windows Store. Konkrétne ide o verziu s číselným označením 11708.1001.264. Jej distribúcia má prebiehať vo viacerých vlnách, preto je možné, že chvíľu potrvá, kým dorazí aj k vám.


Viacerí používatelia operačného systému Windows 10 v ostatných dňoch narazili na problémy s inštaláciou a aktualizáciou aplikácií cez obchod Windows Store. Želaný výsledok neprinášajú ani opakované pokusy, či rôzne návody ako Windows Store „spojazdniť“ a vyzerá to tak, že chyba nie je na strane používateľov.

Brandon LeBlanc zo spoločnosti Microsoft cez sociálnu sieť Twitter potvrdil, že problémy s chybovým kódom „0x80073CF0“ sú známe a vývojársky tím pracuje na ich vyriešení. Pomôcť pritom má opätovné zverejnenie aplikácií. LeBlanc sa totiž vyjadruje k problému s aplikáciami, ktoré sú štandardnou súčasťou Windows 10 a spravuje ich Windows Store. Ako sa ale ukazuje, zďaleka nejde o všetko.

Fanúšikovia série Forza, ktorí sa nemôžu dočkať najnovšieho prírastku Forza Motorsport 7 a pustili sa do sprístupneného predčasného sťahovania, vo veľkom hlásia, že ho nemôžu úspešne dokončiť. Nepríjemné je to hlavne kvôli tomu, že sťahovanie sa môže zrušiť v akomkoľvek bode a človek začína opäť od nuly. Žiadne dáta sa tak nezachovávajú.

V tomto prípade má byť koreňom problému veľkosť hry, ktorá atakuje hranicu 100 GB, no podľa oficiálneho vyjadrenia na Forza fóre je v tom niečo iné.

Situácia sa má dotýkať len malého počtu ľudí a spôsobená je vraj nestabilitou ich pripojenia. Toto tvrdenie ale tak celkom nezodpovedá tomu, čo pre média povedal hovorca Microsoftu, ktorí uviedol, že spoločnosť o probléme vie a na vyriešení pracuje množstvo ľudí. Nuž, vyzerá to teda tak, že Windows Store opäť zažíva poriadne ťažký týždeň a vývojári v Microsoft sa poriadne zapotia.

01.10.2017

+