MojWindows

Pre členov programu Windows Insider, ktorí aktuálne ešte stále testujú pripravovanú aktualizáciu Fall Creators Update bola nedávno zverejnená opravná aktualizácia KB4046355, ktorá vyvolala mierny rozruch. Po jej inštalácii si totiž všimli, že zo systému im zmizol multimediálny prehrávač Windows Media Player a jeho priečinok tak zíva prázdnotou.

Nakoľko k tejto zmene došlo vlastne už pod veľkou aktualizáciou Fall Creators Update, automaticky to vyvolalo špekulácie, že Microsoft sa prehrávač rozhodol zo systému Windows 10 odstrániť.

Situácia vyvolala podobný rozruch ako keď v súvislosti s aktualizáciou Fall Creators Update došlo k oznámeniu, že klasický Skicár patrí medzi zastarané súčasti Windows 10, čo znamená, že sa nedočká ďalšieho vývoja a časom môže byť zo systému odstránený. Prvotné správy okamžite hlásili úplný koniec tejto aplikácie a jej odstránenie zo systému práve s príchodom Fall Creators Update. Microsoft vtedy musel reagovať tým, že zverejnil jasné vysvetlenie. Skicár sa v systéme nachádza naďalej aj v rámci finálnej verzie Fall Creators Update.

Rovnako sa teraz postavil aj k správam o konci prehrávača Windows Media Player. Hovorca Microsoftu pre portál BetaNews odstránenie prehrávača označil ako systémovú chybu v testovacej verzii Windows 10. Zároveň potvrdil, že Microsoft prehrávač Windows Media Player zo systému Windows 10 odstrániť neplánuje.

Insideri, ktorých táto chyba postihla, si prehrávač môžu doinštalovať manuálne cez systémové nastavenia v sekcii Aplikácie->Aplikácie a súčasti->Spravovať voliteľné funkcie. Prípadne by malo stačiť to, že počkajú na vydanie ďalšej aktualizácie.

Zdroj: Betanews

12.10.2017

+