MojWindows

Známa komunikačná platforma WhatsApp sa pred pár dňami dočkala aktualizácie, ktorá do nej pridala pre používateľov veľmi zaujímavú možnosť – dodatočné vymazanie už odoslanej správy. Toto vylepšenie podľa zverejnených informácií prechádzalo testovaním počas celého roka a už čoskoro by malo dôjsť k sprístupneniu pre všetkých používateľov.

Reálne to má fungovať tak, že po odoslaní správy je možné do siedmich minút pristúpiť k jej zmazaniu, čím dôjde k jej odstráneniu zo všetkých zariadení, kde mala byť pôvodne doručená. Vymazať je možné ľubovoľný odoslaný obsah od textových správ, cez obrázky až po hlasové správy, či zdieľanú polohu. Má to však háčik.

Nebude to fungovať v prípade, že príjemca danú správu už stihol prečítať, čo znamená, že reagovať bude vo väčšine prípadov potrebné skutočne veľmi rýchlo. V prípade, že správa už bola prečítaná, síce nedôjde k jej vymazaniu, no príjemcovi má byť zabránené urobiť jej screenshot, prípadne ju vyhľadávať cez textové pole.

Funkcia sa už má nachádzať v najnovšej verzii aplikácie, no jej sprístupňovanie prebieha postupne. Dočkajú sa jej dokonca aj používatelia smartfónov s mobilným Windowsom a pridaná bude aj do webovej aplikácie WhatsApp.

Aplikácia WhatsApp sa pritom len nedávno dočkala viacerých vylepšení v rámci vydania verzie 2.7.304.0. Pridaná tu bola možnosť vytvárať textové statusy a optimalizovaný bol proces výberu emotikonov, kedy je ich možné vyhľadávať aj na základe popisu. Na podporu pre zdieľanie aktuálnej polohy zariadenia si ale ešte musíme počkať. Tá je zatiaľ dostupná len pre iOS a Android.

Zdroj:WhatsApp

30.10.2017

+