MojWindows

Technológie sa stali súčasťou našich životov a postupne sa dostávajú aj do vyučovacieho procesu na slovenských školách. Spoločnosť Microsoft s partnermi preto úzko spolupracujú s inovatívnymi pedagógmi, vďaka ktorým sa vyučovanie na školách stáva moderným a sviežim.

Práve pre učiteľov či riaditeľov škôl pripravuje každoročne interaktívnu konferenciu Vzdelávame pre budúcnosť, na ktorej získajú potrebné informácie o technológiách a ich uplatnení vo výučbe formou prednášok a interaktívnych workshopov. Tento rok sa konferencia konala v piatich mestách, vždy na pôde školy či univerzity – v Košiciach, Poprade, Lučenci, Žiline a v Bratislave.

Náš tip
Hodina kódu 2016 hlási veľký úspech, zapojilo sa viac ako 3000 študentov

Štvrtý ročník konferencie privítal takmer 450 učiteľov z piatich slovenských regiónov a z rôznych stupňov vzdelávania. Microsoft s učiteľmi ale pracuje celoročne, nie len počas tejto série konferencií. Do šírenia osvety medzi učiteľmi sa tak zapájajú aj pedagógovia, ktorí sú súčasťou celosvetovej komunity učiteľov podieľajúcich sa na digitálnej transformácii škôl – Microsoft Innovative Educator Experts (MIEE). Na Slovensku dnes takto pracuje 66 expertov z radov učiteľov, ktorí často svojimi kreatívnymi prístupmi reprezentujú Slovensko aj v zahraničí.

Štvrtý ročník konferencie Vzdelávame pre budúcnosť sa venoval témam z oblasti hravého programovania, využitia cloudových technológií, služieb Office 365, či dokonca využitiu hry Minecraft vo vzdelávaní.

Náš tip
Otvorenie tabletovej triedy alebo Vzdelávanie tretieho tisícročia

„Našou úlohou a cieľom týchto stretnutí je pomôcť nájsť učiteľom to najvhodnejšie pre ich školu či vyučovací proces. Technológie majú byť iba nástrojom, ktorý pomôže pripravovať dnešných mladých ľudí pre svet zajtrajška. Centrom našej pozornosti je vždy učiteľ, lebo veríme, že ak učiteľ dokáže využívať technológie zmysluplne, pomôže celkovému procesu digitálnej transformácie školy,“ priblížila Marcela Havrilová, riaditeľka pre oblasť školstva, Microsoft.

24.10.2017

+