MojWindows

Spoločnosť Samsung sa na vývojárskej konferencii Samsung Developer Conference 2017 venovala prezentácii svojej vízie otvoreného a prepojeného internetu vecí. Okrem iného v blízkej budúcnosti plánuje prostredníctvom technológie SmartThings zjednotiť svoje IoT služby, predstaviť novú verziu hlasového asistenta Bixby a posilniť svoju pozíciu v oblasti rozšírenej reality.

Prostredníctvom ohlásených noviniek plánuje vytvoriť podklady pre éru bezproblémového vzájomného prepojenia širokej škály zariadení, softvérových riešení a služieb tak, aby v konečnom dôsledku došlo k obohateniu každodenného života koncových používateľov a zákazníkov.

Samsung ohlásil, že sa pripravuje na značné rozšírenie pôsobnosti svojho asistenta Bixby. Za týmto účelom prezentoval projekt Ambience, čip, ktorý je možné pripevniť k širokej škále predmetov a umožniť tak ich bezproblémové pripojenie a integráciu s týmto asistentom. Koncepcia vychádza z novej generácie IoT, tzv. „inteligencie vecí“, ktorá zjednodušuje život spojením IoT a inteligencie.

Demokratizácia internetu vecí

Samsung prepája svoje súčasné služby v oblasti IoT – SmartThings, Samsung Connect a ARTIK – do jednej spoločnej platformy pre IoT: SmartThings Cloud. Plánuje tak vytvoriť centrálny hub pracujúci v cloude, ktorý ma predstavovať centrálne miesto pre produktov a služieb podporujúcich IoT z jediného miesta.

Vývojári zase získajú vývojári prístup k jednému cloudovému API určenému pre všetky výrobky podporujúce SmartThings, a budú tak môcť vyvíjať svoje prepojené riešenia a prinášať ich väčšiemu počtu ľudí.

Inteligencia budúcej generácie

Prostredníctvom hlasového asistenta Bixby 2.0 s vývojovým balíkom a technológiami Viv chce Samsung vytvoriť všadeprítomný, osobný a otvorený ekosystém. Hlasový asistent Bixby 2.0 bude dostupný na rade zariadení vrátane Smart televízorov Samsung, či dokonca chladničke Samsung Family Hub Refrigerator. Bixby tak bude stáť v samom centre spotrebiteľského inteligentného ekosystému.

Ponúknuť má schopnosti hlbokého prepojenia a posilní schopnosť lepšie  porozumieť prirodzenému jazyku, čo umožní lepšie rozpoznať jednotlivých užívateľov a vytvoriť prediktívny a na mieru ušitý zážitok. Vývojový balík Bixby bude dostupný vybraným vývojárom a prostredníctvom uzavretého beta programu, pričom obecne dostupnou sa stane v blízkej budúcnosti.

V čele rozšírenej reality

Samsung avizuje, že aj naďalej sa bude venovať vývoju technológií v oblasti rozšírenej reality. Na základe partnerstva so spoločnosťou Google budú môcť vývojári využívať vývojový balík ARCore a priniesť tak rozšírenú realitu ľuďom, ktorí pracujú so zariadeniami Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ a Galaxy Note8.

24.10.2017

+