MojWindows

Mobily sa stali súčasťou nášho života a vďaka neustálym technologickým pokrokom ich meníme častejšie ako v minulosti. S kúpou nového zariadenia by bolo najlepšie zbaviť sa toho starého, no väčšinou nepotrebné telefóny končia odložené a zabudnuté v zásuvkách. Práve na túto skutočnosť a potrebu ekologickej likvidácie upozorňuje operátor Orange už svojou 15. kampaňou, ku ktorej sa pripojil aj raper Vec, aby tak pravdepodobne lepšie oslovila aj mladšie ročníky.

Ekologicky bolo zlikvidovaný viac ako štvrť milióna starých mobilov

Ekologickú iniciatívu Orange spustil v roku 2013, odkedy sa podarilo vyzbierať 250 505 starých mobilov. Ako operátor uvádza, odovzdaním telefónu sa pomáha hneď dvakrát – ekologické zlikvidovanie šetrí našu planétu, a za každý odovzdaný telefón venuje Orange 50 centov konkrétnej neziskovej organizácii.

Zber nepotrebných mobilov pokračuje aj v ďalších mesiacoch, tento raz pod heslom „Staré mobily sa vracajú”. Zbierka prebieha od 1. októbra 2017 do 31. januára 2018, pričom finančný výťažok poputuje na verejnú zbierku Lienka pomoci pod hlavičkou Nadácie Socia.

Z každého odovzdaného a ekologicky zrecyklovaného telefónu poputuje 50 centov na kampaň Staroba sa nás dotýka, ktorá pomáha tráviť seniorom starobu tam, kde to majú najradšej – doma. Zákazníci, ktorí do konca januára 2018 odovzdajú svoj starý mobil v predajni Orangeu môžu navyše každý mesiac hrať o 5 telefónov LG G6.

Starý mobil je na dve veci

Myšlienku zbierky mobilov sa rozhodol podporiť aj známy slovenský raper Vec, a to prostredníctvom série koncertov kapely Trosky, ktorá sa po dvadsiatich rokoch vracia na pódiá. Ak návštevníci prinesú priamo na koncert nepotrebný mobil, môžu získať špeciálny darček – exkluzívnu šiltovku s logom Trosky – ktorá nebude dostupná nikde inde.

Na každom koncerte, ktoré sa uskutočnia 20.10. v Košiciach, 28. 10. v Banskej Bystrici, 3.11. v Žiline a 11.11. v Bratislave, tak bude pripravená špeciálna zberná nádoba na staré mobily

Je výborné, že existujú takéto projekty a oceňujem skvelý nápad, že môžeme pomôcť nielen prírode, ale aj ľuďom, ktorí to potrebujú. Teším sa, že môžeme túto myšlienku podporiť. Takže, staré mobily sú na dve veci – aby ste ich doniesli do predajne Orangeu alebo na koncert Trosiek,“ povedal Branislav Kováč, známy ako raper Vec.

10.10.2017

+