MojWindows

S príchodom aktualizácie Fall Creators Update sa mali používatelia služby OneDrive konečne dočkať očakávaného vylepšenia synchronizácie obsahu, takzvanej „synchronizácie na vyžiadanie“. Jej základnou myšlienkou je to, že používateľ vidí kompletný obsah, ktorý má v úložisku nahratý, no na disku jeho zariadenia nezaberá miesto a reálne sa stiahne až v momente, kedy k nemu pristupuje.

Vďaka tomu má v každom okamihu presný prehľad o tom, čo má v službe OneDrive vlastne uložené. Platí tu ale aj to, že pokiaľ používateľ potrebuje neustály prístup k niektorým súborom a nechce ich opakovane sťahovať, môže cez Prieskumníka povoliť, aby tieto súbory boli vždy uložené priamo na disku jeho zariadenia.

Nanešťastie, viacero používateľov Windows 10 začalo upozorňovať na skutočnosť, že aj po inštalácii veľkej aktualizácie im funkcia „Súbory na požiadanie“ akosi chýba. Microsoft preto vysvetlil, že táto funkcia vyžaduje nielen Windows 10 s aktualizáciou Fall Creators Update, ale aj novú verziu klienta OneDrive. Konkrétne je potrebná verzia 17.3.7064.1005 alebo novšia, ktorej distribúcia prebieha postupne vo viacerých vlnách a ku všetkým používateľom sa má dostať počas nasledujúcich týždňov.

Pokiaľ už máte aktualizáciu Fall Creators Update nainštalovanú a nechce sa vám čakať na sprístupnenie novej verzie klienta OneDrive, môžete si ho nainštalovať ručne z oficiálnej stránky Microsoftu. Po inštalácii reštartujte počítač, potom spustite aplikáciu OneDrive a dokončite proces jej nastavenia. Následne už len kliknite na ikonku OneDrive v notifikačnej oblasti, zvoľte Nastavenia a uistite sa, že máte povolené používanie „Súbory na požiadanie“.

20.10.2017

+