MojWindows

Americká letecká spoločnosť Delta Air Lines sa od budúceho roka rozhodla vymeniť smartfóny Lumia a tablety Surface z dielne Microsoftu za produkty od spoločnosti Apple. Tento krok sa týka služobných telefónov a tabletov, ktoré využívajú piloti, letušky, ako aj ďalší zamestnanci. Podľa dostupných informácií bol Microsoft pre leteckú spoločnosť výhradným dodávateľom IT techniky, preto týmto rozhodnutím určite nebol nadšený.

Smartóny, ako aj tablety Surface má letecký personál nainštalovaný na mieru vytvoreným softvérom, ktorý mu pomáha pri práci. Ten od nového roka ale čaká migrácia pod novú platformu. Lumie 1520 totiž nahradí iPhone 7 Plus, a na miesto tabletov Surface bude nasadený iPad Pro.

V emaile, ktorý dostali zamestnanci leteckej spoločnosti, sa hovorí, že prechod na nové zariadenia sa bude týkať viac ako 23 tisíc členov posádky a 14 tisíc pilotov. Delta Air Lines sa týmto krokom pripája k ďalším leteckým spoločnostiam ako napríklad Aeromexico, Air France, či KLM, ktoré využívajú produkty od Applu. Uvádza však, že partnerstvo s Microsoftom zmenou hardvéru nekončí a naďalej bude dochádzať k istej spolupráci. Napríklad pôjde o využívanie rôznych služieb ako Dynamics, či Office 365.

Za všetko vraj môžu nové tašky pre personál

Samotný Microsoft na margo situácie uviedol, že rozhodnutie leteckej spoločnosti prejsť na produkty spoločnosti Apple súvisí so zavedením nového rozmeru tašiek pre letecký personál, do ktorých sa tablety Surface nezmestia. V rámci obnovy hardvérového parku tak malo byť kľúčové, aby veľkosť nových zariadení nepresiahla 10,5 palca.

Náš tip
Policajné oddelenie v New Yorku vymení 36 000 Lumií za iPhony, projekt napriek tomu považuje za úspech

Zdroj:TheInquirer

26.10.2017

+