MojWindows

Bezpečnostná spoločnosť ESET spustila v spolupráci s firmou Google nový skener a nástroj Chrome Cleanup, ktorý slúži na odstránenie škodlivého kódu. Vytvorený je na to, aby pomáhal používateľom surfovať na internete bezpečne a bez zbytočných prerušení. Chrome Cleanup je k dispozícii pre všetkých používateľov najnovšej verzie prehliadača Google Chrome s operačným systémom Windows.

Chrome Cleanup upozorní používateľov prehliadača Google Chrome na potenciálne hrozby, keď objaví neželaný softvér a následne ho aj odstráni. Chrome Cleanup pracuje na pozadí bez toho, aby sa používateľovi ohlasoval a rušil jeho činnosť. Chrome Cleanup je súčasťou najnovšej verzie prehliadača Google Chrome.

Je však dôležité povedať, že nejde o komplexné riešenie, ktoré by používateľov chránilo pred všetkými hrozbami. Podľa informácií spoločnosti Google dokáže efektívne zasiahnuť proti nechcenému softvéru, ktorý často býva súčasťou legitímneho inštalátora, no proti ďalším hrozbám je potrebné chrániť sa dodatočným bezpečnostným riešením.

ESET zároveň dodáva, že kybernetické útoky rastú na komplexnosti a sú pre bežného používateľa ťažšie odhaliteľné. Surfovanie po internete môže používateľov priviesť na nebezpečné stránky, ktoré môžu do zariadení nainštalovať škodlivý softvér. Proti tomu nový nástroj bojuje.

Zdroj: TS

17.10.2017

+