MojWindows

Na nový prístup k návrhu chladiacich systémov pre notebooky s cieľom znížiť hrúbku herných strojov, ktorý pod označením Max-Q predstavila Nvidia, zareagovala medzi prvými spoločnosť ASUS. Tá predstavila hernú beštiu ROG Zephyrus GX501 osadenú grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 1080 pri hrúbke tela len 17,9 milimetrov a váhe 2,2 kilogramov.

Osadená je tu 15,6-palcová FullHD obrazovka s obnovovacou frekvenciou 120Hz a podporou technológie G-Sync a 100% pokrytím farebného priestoru sRGB, procesor Intel Core i7-7700HQ, maximálne 24 GB operačnej pamäte a NVMe SSD disk do kapacity 1 TB. Po bokoch notebooku sa nachádzajú štandardné konektory. Nájdeme tu 3,5 mm audio jack, HDMI, štvoricu USB 3.0 a jeden USB-C.

Podobne ako v prípade notebooku Acer Predator Triton 700, aj tu je podsvietená klávesnica presunutá do prednej časti notebooku. Touchpad bol kvôli tomu umiestnený na pozíciu, kde by sa štandardne nachádzala numerická klávesnica.

Značne zaujímavým prvkom je systém chladenia „Active Aerodynamic System“, kedy súčasne so zdvihnutím krytu dochádza na spodku notebooku k vysunutiu podporných nožičiek, ktoré zariadenie zdvihnú od podložky pre lepšiu cirkuláciu vzduchu.

Vďaka zakrivenému povrchu ventilátora a špeciálnemu urýchľovaču dokáže chladiaci systém efektívnejšie odvádzať teplo z komponentov, pričom v otvorenom stave notebooku sa objem prúdu vzduchu zvýši až o 20 % pre jeho ešte lepšiu cirkuláciu.

Spoločnosť ASUS tento zaujímavý herný kúsok počas minulého týždňa začala predávať aj na slovenskom trhu, cena je pritom stanovená na 3 049€.

10.10.2017

+