MojWindows

Vydanie očakávanej remastrovanej verzie legendárnej stratégie Age of Empires, ktoré bolo ohlásené ešte na tohtoročnom veľtrhu E3 sa nakoniec odkladá. Hra Age of Empires: Definitive Edition podľa pôvodných plánov mala byť dostupná  už počas tohto týždňa, no ako sa ukázalo, vývoj zjavne nejde úplne podľa predstáv, a tak si musíme počkať minimálne do začiatku budúceho roka.

Autori presný termín nekonkretizovali, uviedli však, že do betatestu budú postupne prizvaní ďalší hráči, aby pomohli s hĺbkovým testovaním a následnou optimalizáciou. Pôvodný termín vydania, 19. október, bol pritom ohlásený len pred necelými dvomi mesiacmi počas akcie Gamescom.

Jeho posunutie je odôvodňované tým, že nakoľko Age of Empires patrí medzi kultové hry, vynovená verzia musí byť dotiahnutá do najmenších detailov, a preto si tvorcovia nechávajú dostatok času. Snahy o modernizáciu je totiž nutné zosúladiť tak, aby sa zachoval celkový dojem, ktorý si hráči pamätajú.

Remastrovaná verzia pôvodného titulu z roku 1997 vrátane rozšírenia The Rise of Rome prinesie novú vizuálnu stránku v podobe podpory 4K rozlíšenia a vynovených modelov vo vysokom rozlíšení. Tešiť sa ale máme aj na viacero vylepšení hernej stránky. Spomínané bolo napríklad navýšenie populačného limitu, lepšie približovanie a odďalovanie hernej plochy,  multiplayer cez Xbox Live, vynovený algoritmus pre hľadanie cesty, ako aj ďalšie vylepšenia.

Microsoft avizoval, že hra bude dostupná výhradne pre operačný systém Windows 10, a to cez obchod Microsoft Store za cenu 19,99€.

Zdroj: AoE

18.10.2017

+