MojWindows

Testerom, ktorí sú zapojení do programu Xbox Insider bola počas minulého týždňa sprístupnená nová verzia systému, ktorá so sebou priniesla zaujímavé vylepšenia pre nahrávanie videí z hier. Ide o takzvanú funkciu „Game DVR“, štandardnú súčasť systému pre konzoly rodiny Xbox One.

Po inštalácii jesennej aktualizácie budú môcť majitelia konzol Xbox One a Xbox One S nahrávať videá z hier vo FullHD rozlíšení pri 30 snímkach za sekundu. Ide tak o značené zlepšenie oproti súčasnému stavu, kedy je podporované len HD rozlíšenie, taktiež s 30 snímkami za sekundu.

Náš tip
Ako vo Windows 10 zvoliť kvalitu záznamu funkcie Game DVR

Majitelia najnovšej konzoly s označením Xbox One X, na tom budú vďaka dramaticky vyššiemu výkonu ešte o čosi lepšie. Podporované bude nahrávanie herných videí až v 4K rozlíšení pri 60 snímkach za sekundu.

Ďalším skvelým vylepšením pre  „Game DVR“ je pridanie podpory pre nahrávanie videí priamo na externé pevné disky. Aktuálne je totiž možné videá ukladať len na internej úložisko konzoly, čo môže pri dlhších videách ľahko vyústiť v problém s nedostatkom miesta. Problematické by to bolo aj pri konzole Xbox One X, kde je zatiaľ dostupný len model s pevným diskom o kapacite 1 TB. Nahrávanie videí v 4K rozlíšení by sa tu teda na nedostatku voľného miesta podpísalo veľmi rýchlo.

Náš tip
Prehľad toho, čo by mala priniesť jesenná aktualizácia pre konzolu Xbox One
18.09.2017

+