MojWindows

To, že pripravovaná aktualizácia Fall Creators Update je už takmer úplne dokončená potvrdzuje aj momentálne uvoľnenie prvej testovacej zostavy z vývojárskej vetvy Windows 10 Redstone 4. Za kódovým označením Redstone 4 sa totiž skrýva nasledovník ešte nevydanej aktualizácie Fall Creators Update.

Nakoľko sa ale Microsoft po predošlom obmedzení funkcie Skip Ahead aktuálne rozhodol pre verejnosť konečne sprístupniť prvú verziu Redstone 4, je jasné, že na testovanie pripravovanej aktualizácie Fall Creators Update už nepotrebuje tak veľa používateľov ako predtým.

Napriek tomu ale stále nebol upresnený termín jej plánovaného vydania. Ako termín jej dokončenia bol opakovane spomínaný september, no Microsoft si necháva pomerne široký priestor na manévrovanie. Pri viacerých príležitostiach informoval, že termín spustenia distribúcie sa môže posunúť na október alebo dokonca až november.

Redstone 4 pre Insiderov, ktorí využili „Skip Ahead“

Zostava s číselným označením 16353, ktorá bola sprístupnená pre Insiderov so sebou však zatiaľ neprináša žiadne významné zmeny, ako to v konečnom dôsledku býva vždy v prvých fázach vývoja. Vývojári sa zameriavajú na opravy chýb a vytvorenie potrebných základov pre postupné pridávanie nových funkcií a väčších vylepšení. Čo presne má priniesť aktualizácia zatiaľ známa len ako „Redstone 4“ momentálne nie je známe.  Dočkať by sme sa ale mali funkcií Timeline Cloud Clipboard, ktoré boli pôvodne prezentované ako súčasť aktualizácie Fall Creators Update, no neskôr boli odložené.

01.09.2017

+