MojWindows

V súvislosti s uvedením operačného systému Windows 10 S a notebooku Surface Laptop bolo zo strany Microsoftu oznámené, že používatelia majú možnosť svoje nové zariadenie bezplatne inovovať na Windows 10 Pro počas časovo obmedzenej akcie. Akcia pre majiteľov novinky Surface Laptop pôvodne mala platiť len do konca roka 2017, no Microsoft sa aktuálne rozhodol jej trvanie predĺžiť až do 31.marca 2018. Oznámil to prostredníctvom svojho oficiálneho blogu v nadväznosti na dostupnosť najvýkonnejšieho modelu Surface Laptop.

Windows 10 S je edícia operačného systému Windows 10, ktorá je určená primárne pre vzdelávací sektor a zároveň prezentovaná ako bezpečnejšia alternatíva, nakoľko umožňuje spúšťať len aplikácie z obchodu Windows Store, ktoré tak museli prejsť autorizačným procesom. Microsoft sa zároveň rozhodol, že Windows 10 S bude predinštalovaný operačný systém pre Surface Laptop. Nakoľko má ale systém viacero obmedzení a Surface Laptop nie je práve najlacnejším zariadením, majiteľom v rámci spomínanej akcie umožňuje bezplatný prechod na Windows 10 Pro.

Pripomeňme, že používatelia asistenčného softvéru môžu Windows 10 S bezplatne inovovať na Windows 10 Pro bez časového obmedzenia, rovnako ako je to v prípade prechodu z Windows 7 a Windows 8 na Windows 10.

06.09.2017

+