MojWindows

Microsoft svoje kancelárske nástroje síce ponúka v rámci predplatného Office 365, kde používatelia pravidelne dostávajú aktualizácie s rôznymi funkciami, no nie každému to vyhovuje. Množstvo ľudí je stále zástancom krabicovej verzie Office, kde síce nemajú garantované aktualizácie, no na druhú stranu sa môžu spoľahnúť na licenciu bez obmedzenej platnosti.

Počas konferencie Ignite 2017 bolo oznámené, že súčasná verzia Office 2016 bude už v druhej polovici budúceho roka nahradená novinkou Office 2019. Súčasťou budú aj naďalej tradičné aplikácie Word, Excel, PowerPoint a Outlook, ako aj serverové nástroje Exchange, SharePoint a Skype for Business. Balík bude pravdepodobne obsahovať všetky vylepšenia, ktoré boli doteraz postupne pridané do služby Office 365.

Náš tip
Holandská polícia spravila pri nákupe licencií Microsoft Office chybu, stála ju 3 milióny eur

Testovacia verzia balíka Office 2019 má byť uvoľnená v polovici budúceho roka, pričom obsahom bude viacero vylepšení pre zákazníkov, ktorí nemajú záujem využívať službu Office 365.

Microsoft naznačil aj niekoľko pripravovaných vylepšení. Pôjde o podporu pre prácu s dotykovým perom, Excel bude obsahovať nové vzorce a grafy pre analýzu dát a PowerPoint nové efekty a animácie pre prezentácie. Serverové vylepšenia sa týkajú 4 oblastí – správy, použiteľnosti, hlasu a bezpečnosti.

Ďalšie podrobnosti o balíku Office 2019 majú byť zverejnené v nadchádzajúcich mesiacoch. Napriek tomu, že Microsoft kladie značný dôraz práve na službu Office 365, stále je dobré vidieť, že nezabúda ani na ostatných používateľov.

Náš tip
Microsoft začne firmám ponúkať Windows 10 a Office ako kombinovanú službu s mesačným poplatkom
27.09.2017

+