MojWindows

Spoločnosť Logitech pred pár dňami predstavila uvedením unikátnej klávesnice CRAFT, ktorej súčasťou je nový ovládaní prvok nazvaný Crown. Ide o otáčacie dotykové koliesko umiestnené v ľavom hornom rohu klávesnice. Ovládať sa dá poklepaním, ako aj otáčaním. Používateľovi má slúžiť na jednoduchú prácu s kontextovými možnosťami softvéru, pričom po stránke funkcionality by sme ho mohli porovnať s ovládacím prvkom Surface Dial od Microsoftu. Rozdielom je to, že koliesko Crown je priamou súčasťou klávesnice a nie samostatným prvkom.

Crown dokáže plniť rovnakú úlohu ako koliesko na myši, osloviť by ale malo vyššou presnosťou napríklad pri práci v grafických editoroch. Okrem toho ale dokáže v závislosti na aplikácii plniť množstvo ďalších úloh, ktoré spravuje samostatná aplikácia Options od Logitechu. Momentálne sú podporované aplikácie Photoshop CC, Illustrator CC, Premiere Pro CC a kancelárske trio Word, Excel a PowerPoint.

Klávesnica CRAFT má inteligentné podsvietenie, ktoré spozná, či máte na klávesnici ruky, a ktorého intenzita sa automaticky prispôsobuje podľa svetelných podmienok v miestnosti. Klávesy sú tvarované tak, aby poskytovali maximálne pohodlie, sú v plnej veľkosti a s obvyklým rozložením.

Klávesnicu je možné používať s operačným systémom Windows 7 a novším. Pripojenie je riešené cez USB alebo Bluetooth a predajná cena stanovená na 199€. Očakáva sa, že Logitech CRAFT bude k dispozícii v polovici septembra 2017.

04.09.2017

+